Vir: Nova24tv.si
PolitikaSlovenijaV fokusu

STE ŽE PREBRALI: Odziv Ministrstva za kulturo na vdor protestnikov v prostore RTV Slovenija !!

Novinarka osrednje informativne oddaje Televizije Slovenija Dnevnik je Ministrstvo za kulturo zaprosila za odziv na vdor skupine protestnikov v prostore RTV Slovenija. Ministrstvo za kulturo se je odzvalo, na žalost pa naš odziv ni bil objavljen, zato ga objavljamo na naši domači spletni strani.

Predsednik vlade Janez Janša je vdor skupine protestnikov v prostore RTV Slovenija že obsodil, stališče predsednika vlade pa je tudi stališče Ministrstva za kulturo. Hkrati pa na Ministrstvu za kulturo upamo, da bodo organi pregona opravili svoje delo in zoper tako imenovane protestnike ustrezno ukrepali ter poskrbeli, da se tovrstni incidenti v bodoče ne bodo več dogajali.

Vdor v studio RTV

Ob tem pa bi radi spomnili, da smo podobnih napadov pred ministrstvom za kulturo deležni že od lanskega poletja naprej. Protestniki so večkrat napadli stavbo ministrstva, jo porisali s kljukastimi križi, enkrat povsem uničili sprednjo fasado, imena ministra in uslužbencev so prelili z rdečo barvo, večkrat blokirali celotno ulico, da si uslužbenci niso upali domov, eni od uslužbenk pa se je v njeni pisarni celo grozilo s smrtjo. Dominantni slovenski mediji so dogajanja pred ministrstvom označili kot umetniški performansi, enako jih dojema tudi tožilstvo.

Grožnje pred Ministrstvom za kulturo

Na ministrstvu za kulturo si želimo in pričakujemo, da bodo tovrstni ekscesi, kjerkoli se že zgodijo, obravnavani z enakimi vatli.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika