Sophia Gbemuotor ob prejemu potnega lista v družbi soigralke (foto:ŽKK Cinkarna Celje)
LokalnoSlovenijaŠportV fokusu

Sophia Jite Gbemuotor prejela slovenski potni list:« Šport in pozitivna naravnanost osebe odlična pot do integracije v družbo«.

Zanimiva novica  je pred 5 dnevi  prišla iz krogov ŽKK Cinkarna Celje. Osemnajstletna  košarkarica Sophia Jite, ki je prišla iz daljne Nigerije pred štirimi leti, je postala slovenska državljanka.

Ta mlada košarkarica ŽKK Cinkarna Celje,  Sophia Jite Gbemuotor je  sprejeta v slovensko državljanstvo in je na Upravni enoti Celje 6 maja prejela slovenski potni list. 18 – letnica iz Warrija iz Nigerije je v Slovenijo prišla pred skoraj 4 – imi leti. V dresu Cinkarne Celje je osvojila že dva naslova državne in pokalne prvakinje Slovenije, letos se je veselila tudi naslova prvakinje v mednarodni WABA ligi. Ob tem se lahko pohvali še s številnimi osvojenimi naslovi in individualnimi nagradami v mlajših starostnih kategorijah. V letošnji sezoni je bila na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva izbrana v najboljšo peterko, prejela je tudi nagrado za najboljšo skakalko turnirja. Na zaključnem turnirju WABA lige je prejela nagrado za najboljšo mlado igralko, na zaključnem turnirju kadetskega državnega prvenstva pa nagrado za najboljšo skakalko turnirja.

V Celju je uspešno zaključila šolanje na 4. osnovni šoli Celje, v teh dneh pa zaključuje 3. letnik v programu medijski tehnik na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije, Šolskega centra Celje. Sophia Jite Gbemuotor bo v prihodnosti na voljo slovenski reprezentanci. Le tako naprej. Tudi kot vzor drugim do  popolne integracije.

Sophia Gbemuotor postala slovenska državljanka(foto: ŽKK Cinkarna Celej)

Sama Sophia Jite Gbemuotor o tem meni: « Zelo sem hvaležna vsem, ki so mi omogočili in pomagali pridobiti slovenski potni list. V Sloveniji se izjemno dobro počutim, tukaj sem spoznala veliko čudovitih in dobrih ljudi. Veselim se tudi igranja za slovensko reprezentanco, ki ji bom skušala po najboljših močeh pomagati do čim boljših rezultatov.«

Imela bo priložnost se izkazati tudi v nadaljevanju  na področju športa in v vsakdanjem življenju.

Vir: žkkcinkarnacelje&vtc

Foto: ŽKK Cinkarna Celje

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno