LokalnoSlovenijaŠport

Slovenija bo gostiteljica svetovnega prvenstva alpskih deskarjev v začetku marca na Rogli!

Spet ena luč na koncu »deskarskega« tunela, ki  jo z veseljem oznanjamo. Naša domača Rogla bo gostiteljica svetovnega deskarskega prvenstva v dveh alpskih disciplinah.

Iz smučarske zveze z ponosom  sporočajo , da je Mednarodna smučarska zveza FIS izbrala Roglo za gostiteljico deskarskega  svetovnega prvenstva v paralelnem slalomu in veleslalomu, ki se bo odvijalo 1. in 2. marca 2021.

Pred tem  je že  Mednarodna smučarska zveza FIS v sodelovanju s kitajskimi organizatorji decembra lani odpovedala svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in tudi vsa preostala tekmovanja v svetovnem pokalu, ki bi v sezoni 2020/21 morala biti na Kitajskem (razlog so seveda omejitveni ukrepi v kontekstu zajezitev okužb s korona virusom), je hkrati aktivno iskala oziroma še išče alternativne rešitve. Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev je potrjeno, 1. in 2. marca 2021 ga bo gostila naša Rogla. Kar pa neskončno veseli organizatorje in  prireditelje ker vemo in vedo da je organizacija vselej odločna. 

Pohorsko zimsko-športno in klimatsko  središče,  ima že dolgoletne izkušnje z organizacijo deskarskih tekmovanj na najvišji ravni (svetovni pokali, evropski pokali, mladinska svetovna prvenstva) bo v začetku marca prvič gostilo tudi člansko svetovno prvenstvo alpskih deskarjev na snegu. V ponedeljek 1. marca se bodo na progi Jasa za naslove najboljše in najboljšega na svetu alpski deskarji pomerili v paralelnem veleslalomu, dan potem (torek, 2. marec) pa še v paralelnem slalomu. Tekmovali bodo v moški in ženski konkurenci v obeh alpskih disciplinah.  

Češnja na »snowboard torti« bo še dodana nekaj dni kasneje,   kot se spodobi za  prvi teden marca,  Rogla povsem v znamenju alpskega deskanja na snegu,  ko bo v soboto 6. marca tam na sporedu še tekma za svetovni pokal v paralelnem veleslalomu, ki je tukaj že stalnica, saj  bo to že enajstič zapored.

Medtem pa FIS še oziroma znova išče nadomestnega organizatorja za svetovno prvenstvo deskarjev na snegu prostega sloga. Potem ko je organizacijo svetovnega prvenstva za discipline prostega sloga (snežni žleb, snežni park, skoki prostega leta) od Kitajcev že prevzel kanadski Calgary, so prvenstvo to sredo zaradi zdravstvenih razmer Kanadčani odpovedali. Mednarodna smučarska zveza naj bi novo informacijo v kontekstu svetovnega prvenstva deskarjev prostega sloga sporočila naslednji teden. Če bomo tudi tukaj najboljši adut iz športnega »rokava« morebitnih prirediteljev, pa bi bili tako dobro da bi bilo skoraj kičasto.

Za tole skoraj »kičasto« možnost da bi še to gostili pri nas,  pa je potrebno vseeno malo še počakati. 

Rogla bo spet zaživela tudi na vrhunski  športni in organizacijski  ravni. Našim prvokategornikom,  ki slišijo na ime Mastnak , Košir, Marguč  pa še kakšnemu  iz ozadja ostane, da se dobo pripravijo in presenetijo  na najboljši možni način.

Avtor: Vane T Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno