Črna kronikačrna kronikaLokalnoSlovenija

Šestletna deklica izgubila življenje v prometni nesreči

Včeraj, okoli 10.30 ure, so iz celjske policije posredovali žalostno novico o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Nova Cerkev. Po takrat znanih  podatkih, 65-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Novi Cerkvi,  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na oviro, ki bi jo lahko pričakoval, trčil v deklico, ki je prečkala vozišče.

 Zaradi izjemno hudih poškodb je deklica na kraju nesreče umrla. Komaj začeto življenje se je prerano končalo 65-letnega povzročitelja  prometne nesreče bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Po dodatno pridobljenih podatkih prometna nesreča, v kateri je včeraj dopoldne, izven naselja Socka, umrla šestletna deklica, ki je na preglednem delu, s stranske, stekla na glavno cesto. Vanjo je trčil 65-letni voznik osebnega vozila, ki ni vozil s takšno hitrostjo, da bi vozilo lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na potek ceste in tehnične lastnosti ceste lahko pričakoval. Vsaka prometna nesreča s hudimi in nasploh z najhujšimi posledicami je dogodek, ki trajnostno poseže v življenje družin žrtev in tudi povzročiteljev.   Povzročitelj bo imelo duševni pekel, starši punčke, ki bi šele začenjala normalno živeti in spoznavati življenje,  pa bodo obteženi z bremenom, ki jih bo stiskalo  in pritiskalo skozi celo življenje. 

Zato znova pozivajo vse udeležence cestnega prometa, naj bodo v prometu zbrani, previdni, strpni, naj poskušajo predvidevati možne situacije in naj spoštujejo cestno prometne predpise.

Še vedno se je vse postorilo tudi  če se je kdaj  prišlo nepravočasno, prehitro končano življenje pa se nikoli ne povrne. 

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč