Gregor Deleja, bodoči direktor občinske uprave MO Celje
LokalnoSlovenija

Še ena metla ki bo drugače delovala: »Konec leta kadrovske spremembe v celjski mestni upravi«

Pričakovana poteza. Morda celo logična. Ali  gre vse to   skupaj z načinom kako se v resnici izvaja politika vodenja občine ranga MO Celje, pa bi pričakovali neko  Neue mittle(Nove sredine).  Pa vendar se je  novi župan odločil,  da za  v. d. direktorja Občinske uprave Mestne občine Celje z 31. 12. imenuje Gregorja  Delejo, kabinet župana pa se  bo okrepil  tudi s strokovnimi sodelavci.

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač bo dolgoletnega ravnatelja Gimnazije Celje – Center Gregorja Deleja z 31. decembrom 2022 imenoval za vršilca dolžnosti direktorja Občinske uprave Mestne občine Celje. V kabinet župana pa s koncem leta prihajata tudi dva strokovna sodelavca, ki bosta odgovorna za svetovanje županu, pripravo in vodenje ključnih projektov s področij komuniciranja z javnostmi, izbranih prireditev in dogodkov, urejanja prostora, določenih natečajev, digitalne prenove in priprave podlag ter izvedbenih možnosti za projekte neposredne demokracije.

To neposredno demokracijo bi pa vse eno morali malo razložiti in približati preden jo lahko začnete izvajati v imenu  vsakega občana,  posameznika v Mestni občini Celje

 

Aktualna direktorica občinske uprave mag. Ingrid Mastnak bo naloge in delo direktorice občinske uprave opravljala še do 30. decembra, z novim letom pa se seli na delovno mesto namestnice vodje Oddelka za okolje in prostor ter komunalo, ki ga je  pred tem in  sicer med leti 2012 in 2016 tudi vodila.

 

Župan Matija Kovač poudarja, da si bodo na Mestni občini Celje v prihodnje prizadevali za kar se da učinkovito občinsko upravo. Mesto v. d. direktorja občinske uprave je poveril dolgoletnemu sodelavcu, ki uživa njegovo popolno zaupanje in ki z njim deli tudi vizijo razvoja Mestne občine Celje. Enako velja za nova strokovna sodelavca, ki se bosta skupaj z ostalimi zaposlenimi v kabinetu župana in oddelkih mestne uprave, odslej trudila za razvoj mesta in dobro počutje njegovih prebivalk in prebivalcev.

Ali bo to vodenje »zavodsko« ali v smislu vodenja sistemov,  ki so strukturirani kot podjetja,  tukaj nam ostane da počakamo na  za sedaj neznano širši javnosti »usmerjevalno« tablo  z razlagami vodenja.

Vane T. Costa

Vir in foto: vtc&moc

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno