foto:sds.si
Janez Janša skupaj z kandidati za poslance iz MB
PolitikaSlovenija

SDS V Mariboru: »Želimo ustvariti Maribor, katerega nihče ne bo želel zapustiti«. Da se narediti bistveno več kot do sedaj. S moštvenim delom lahko GRADIMO Slovenijo!

Včeraj popoldne in zvečer je potekalo  regijsko srečanje članic in članov  ter simpatizerjev SDS mesta Maribor in njegove najožje okolice. Srečanja ljudi in karakterjev kjer se začuti, prepozna in spozna veliko ljudi,  energije, ki je bila potrebna in je še kako potrebna,  da se Mariboru  in celotni Sloveniji  godi mnogo bolje kot do sedaj.   Ta srečanja so prav zato, da se ti ljudje srečajo in da premaknejo in pospešijo svoja snovanja in preskoke na področju realizacije,  da dobijo drugačen impulz, premik,  ki naredi tisto kvalitetno razliko v primerjavi z časom od prej.

Na srečanju so  bili  prisotni poslanci DZ iz regije, državni svetniki, ministri, župani in podžupani ter člani Izvršilnega odbora SDS in seveda množica članov in članic ter simpatizerjev SDS.

Mag. Dejan Kaloh, predsednik MO SDS Maribor nagovarja prisotne

Srečanje Mariborske regijske koordinacije se je kot vedno začelo z Zdravljico. Po slovenski himni je na oder stopil gostitelj srečanja, predsednik Mestnega odbora SDS Maribor mag. Dejan Kaloh. V imenu mestnega odbora je pozdravil vse zbrane in se zahvalil članom za organizacijo dogodka. Med drugim je spomnil, da so v času mandata nove ekipe okrepili članstvo in delali predvsem na mladih, ki so tudi poživili delovanje mestnega odbora. Člani brez zadržka  prevzemajo odgovorne funkcije v mestu, kar je rezultat dela v tem času in pred tem.

Namen politike in angažmaja SDS v  politiki,  je blaginja, varnost in ustvarjalno ozračje za vse državljane. Na tem brez mladih in njih vključitev v zagotavljanju boljšega jutri ne gre. To povedo tudi besede Dominka Štrakla, predsednik SDM,   podmladka stranke, ki pravi da danes v  »Sloveniji imamo dve  vrsti mladih. Eni v petek kolesarijo in se borijo za svoje privilegije, drugi pa smo člani mladinskih organizacij ter si želimo, da bi Slovenija postala boljša. Da bi bila Slovenija utemeljena na tradicionalnih vrednotah in uspešna”.   V zvezi s tem  pravi da, sedaj še ni  čas za novo generacijo,  je pa primeren čas  za sinergijo vseh generacij. V sozvočju s tem je tudi izjava Luke Simoniča,  nadvse prodornega mladega prodornega politika,  ki je zrasel prav na mariborskih tleh, ki pravi da mladi morajo pomagati starejšim in starejši mlajšim in to je pot, ki vodi naprej v blaginjo ustvarijo takšen Maribor, katerega nihče ne bo želel zapusti.

Dr. Milan Zver, Evropski poslanec

Janez Janša nagovarja prisotne

Dr. Milan Zver je čestital MO SDS  Maribor za njihovo delo v skupno dobro. Med drugim je iz prve roke povedal da   je ugled Slovenije v Bruslju je velik in tudi predsednik vlade ima tam velik ugled ter da Slovensko predsedovanje dela odlično. Tudi to da je vloga mladih pomembna  za njihovo on prihodnost v vseh nas. Ni se mogel izogniti omeniti povečanega vpliva  kulturnega marksizma,  ki  nikakor v današnji obliki in pojavnosti ni kulturen, ki  zavrača temeljne vrednote in ideale, na katerih temelji naša celina. To politično platformo trenutno uporablja tudi mnogo gibanj. Pravzaprav je ta »kulturni« marksizem  skupek radikalnih ideologij, ki želijo spremeniti naša življenja, vsem nam samo na slabše.

Darilo Janši od članstva SDS Maribor

 

Luka Simonič in Janez Janša

Predsednik stranke Janez Janša in trikratni premier Slovenske vlade,  je orisal politično in sliko stanja na več področjih pri nas,  izpostavil  pa je pomembnost naslednjih državnozborskih volitev: “V času te vlade smo ob COVID -19, kolikor je dopuščal čas, veliko sredstev razporedili po celotni Sloveniji – za šolstvo, za varstvo starejših, za zdravstvo. To so vse še načrti, zelo pomembno pa je, kdo načrte izvaja. O tem se bo odločalo naslednje leto. V naslednjih 5 letih se bo investiralo toliko, kot se ni še nikoli. Slovenija ni in ne bo le Ljubljana, investicijska sredstva bodo pridobivale tudi ostale občine.”

Pred samim koncem nagovora,  je poudaril pomembnost družinske politike, saj se Evropa in z njo Slovenija sooča z velikim demografskim problemom: “Zavedati se moramo, da zgolj investicije in asfalt ne pomenijo nič, če ni ljudi. Državljani članic EU sestavljamo zgolj 6 % svetovne populacije. Družinska politika mora biti v ospredju.” Kot primer decentralizacije  je pa navedel delo in prizadevanje aktualne vlade, ki bo z novim letom 2022 v Maribor  pripeljala novoustanovljen Urad z demografijo.

SDS Mariborske regijske koordinacije,  je predstavil svoje evidentirane kandidate za poslance. Prisotne so nagovorili: mag. Dejan Kaloh, Matej Arnuš, Barbara Klajderič, Ivan Celcer, Luka Simonič in dr. Miran Ulbin.

Kulturni program so ustvarili: Alenka Gotar, Anže Šuštar, Duo Harmony, Jasmina Buč, Monika Osojnik.

Vane T. Costa

Foto: Ich, Polona Avanzo, sds. si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika