DOMINIK ŠTRAKL

SDM – podmladek stranke SDS, je na današnjem kongresu dobil novega predsednika. Žanu Mahniču, dosedanjemu predsedniku, se je namreč iztekel mandat.

SDM IMA NOVEGA PREDSEDNIKA

SDM, podmladek največje stranke v državi med seboj združuje mlade člane. Na jubilejnem 20. kongresu, ki je potekal preko zoom konference, so mladi izvolili novo vodstvo. Žanu Mahniču se je namreč iztekel mandat.

Mlade slovenske demokrate je (virtualno) nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša. Dejal je, da je vesel, da vidi med mladimi članicami in člani, da ustvarjajo družine. “To je izjemno pomembno” je dejal. “Pomembno je, koliko družin ustvarimo in koliko otrok zraste v normalnem okolju, od tega je odvisno, kakšna bo naša prihodnost,” je med drugim dejal Janez Janša-

V času ‘levih vlad’, ki so vladale večino let, pravi Janša, so se zanemarjala ključna vprašanja, tudi demografije in oskrbe starejših. Aktualna vlada pa je to postavila v ospredje. Izpostavil je, da je bilo v zadnjih 12 letih, ko so bile na oblasti te vlade, za študentske domove namenjenih približno 35 milijonov evrov. Medtem so v istem času študentske organizacije z naslovom na Metelkovi 6 v Ljubljani dobile več kot 50 milijonov evrov.

Za novega predsednika SDM je bil z visoko podporo izvoljen Dominik Štrakl, ki se je dosedanjemu predsedniku Žanu Mahniču zahvalil za vso opravljeno delo ter poudaril, da je njegov prispevek dvignil SDM na višjo raven.

“Delovanje SDM bo usmerjeno predvsem v področja, ki zadevajo mlade. Vprašati se moramo, kaj je tisto, kar mlade najbolj tare? Kje so naši potenciali ovirani? Izobraževanje, zaposlovanje, socialna varnost, štipendijska politika, stanovanjska problematika, mladinsko organiziranje, mladinska politika. To so teme, s katerimi se MORAMO spopasti,” je dejal novoizvoljeni predsednik SDM, ki je med drugim tudi povedal, da je Slovenska demokratska stranka sidrišče politične normalnosti in zagotovilo naše prihodnosti.

 

Prisotne so na virtualnem kongresu SDM pozdravil tudi evropski poslanec dr. Milan Zver in poslanec DZ RS Jože Lenart ter generalni sekretar SDS Borut Dolanc. Dr. Zver je bil mnenja, da je 20. kongres SDM eden izmed boljših kongresov, saj je bilo podanih veliko vsebinskih predlogov. Jože Lenart pa je na drugi strani novoizvoljenemu vodstvu SDM zaželel veliko uspehov v prihodnjem delovanju.

20. kongres SDM je bil tudi volilni, izvolili so predsednika, člane izvršilnega odbora in nadzorne komisije Slovenske demokratske mladine. Podmladek SDM bo v prihodnje vodil Dominik Štrakl. Novoizvoljeni člani izvršilnega odbora so: Janja Lavrač, Marcel Palčnik, Andrej Hoivik, Simona Purkat, Luka Simonič, Jaka Jankovec, Janez Olovec, Rok Guček, Doroteja Hervatin, Simon Kopač, Marcel Vnučeč, Matic Mlakar, Igor Kotarščak in Tadej Žalik.

TUDI V IMENU NAŠEGA PORTALA ČESTITAMO NOVOIZVOLJENEMU VODSTVU SDM.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika