Vir: Vane T. Costa
LokalnoSlovenijaŠport

Rogla 2021: Slovenski deskarji obljubljajo kolajne pod pogojem, da izpeljejo vsak svojih šest optimalnih voženj

Svetovno prvenstvo deskarjev na snegu  v alpskem slogu se nezadržno bliža. Ustvarjalna »nervoza« prav tako. Vesolje opazuje prizadevanje vseh  in že pošilja bolj bridek, mrzel zrak na obrokih celotne Rogle posebej tak kjer bo proga. Niti domov ne bodo šli  pripravljavci in vse zadolženi  za pripravo terena. Samo finalno »peglanje« ravnanje najmanjših »kucljnov« pa bo.   

Še nekaj več kot 24 ur nas loči od svetovnega prvenstva na katerem bodo slovensko reprezentanco poleg Tima Mastnaka sestavljali še Roka Marguča dveh uspešnih Celjanov in Žana Koširja, v veleslalomu in slalomu, kot prvokategorniki,  še  Jernej Glavan ,veleslalom, Črt  Ikovic slalom  ter Sara  Goltes v  veleslalomu  in slalomu. 

Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek

 Me vsemi našimi  je najbolj ozaljšan z kolajnami Rok Marguč.  Slovenski alpski deskar, tudi najstarejši,  ki si je okrog vratu nadel zlato snežinko ter hkrati prvi in edini svetovni prvak v paralelnem slalomu. Zgodilo se je 27. januarja leta 2013 v kanadskem Stonehamu. Ima kar štiri in sicer  poleg prestižnega naslova svetovnega prvaka še srebro iz španske La Moline (paralelni veleslalom) ter dva brona v paralelnem slalomu. (La Molina 2011, Lachtal 2015). 34 – letnik je Slovenec in Celjan z največ deskarskimi kolajnami s svetovnih prvenstev. Bi pa, kot sam pravi, bi celoten komplet z veseljem zamenjal za tisto najbolj žlahtno na prihajajočem domačem prvenstvu. Da bi le slišali slovenski himno. 

Kot vedno,  bo poleg  vsej pripravljenosti, odvisno tudi od dnevne forme in trenutnega stanja na progah.  Slalomske proge bo v ponedeljek pripravil  kanadski trener, veleslalomske  pa naš Izidor Šušteršič.  Na konkurenco se en sme pozabiti. Ti prihajajo z vzhoda in iz zahoda, tistega zahoda ki je v naši neposredni bližini.

foto Vane T. Costa

 Navijačev, ki dajejo dodatni pospešek na Jasi letos ne bo.  Neposredni stik v živo z navijači  pogrešajo vsi, kot nekaj,  ki res daje dodaten utrip in seveda poživitev. Da je to še kako pomembno, je nazadnje začutil na tekmi v Rusiji kjer so gledalci na tekmah dovoljeni. Ampak, tribuna bo polna tudi na Rogli. Času primerno bo to virtualna  sponzorska Zoom tribuna. Vabljeni k navijanju in spremljanju prvenstva kar iz vaše dnevne sobe. Se »vidimo« na Rogli!  

 

Avtor: Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno