LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVeč

Predsednik republike nadaljuje posvetovanja z vodji poslanskih skupin o odprtih kandidacijskih postopkih

Posvetovanja, ki sicer tradicionalno potekajo v Predsedniški palači, je predsednik republike tokrat izjemoma  opravil v Državnem zboru Republike Slovenije in ločeno obiskal vodje poslanskih skupin.

Predsednik Pahor  je z obiskom državnega zbora izrazil hvaležnost vodjem poslanskih skupin za njihovo dolgoletno sodelovanje  pri oblikovanju predlogov kandidatur, ki jih za visoke državne položaje predsednik republike predlaga v  izvolitev državnemu zboru.  

Pred pričetkom posvetovanj se je predsednik Pahor sestal s predsednikom državnega zbora Igorjem  Zorčičem.  

Ljubljana, DZ.
Predsednik republike Borut Pahor je v drzavnem zboru nadaljeval posvetovanja z vodji poslanskih skupin o kandidaturah za viceguvernerja Banke Slovenije in sodnika ustavnega sodisca.
Predsednik republike Borut Pahor in predsednik DZ Igor Zorcic.

Po pogovorih z vodji vseh poslanskih skupin se je predsednik Pahor odločil, da:  

  • V mesecu marcu predlaga Državnemu zboru v izvolitev kandidatko za viceguvernerko – članico Sveta Banke  Slovenije Tino Žumer, če bo po neformalnih posvetih konec prihodnjega tedna ugotovil, da uživa zadostno  podporo za izvolitev. 
  • Kandidata za sodnika Ustavnega sodišča predlaga predvidoma v mesecu aprilu. Vodjem poslanskih skupin  je ob kandidatih, ki so se prijavili na razpis, predstavil tudi možni kandidaturi dr. Sebastiana Nerada in višjega sodnika, izr. prof. dr. Zlatana Dežmana.  
  • Kandidata za sodnika Sodišča Evropske unije v Luksemburgu predlaga predvidoma v mesecu maju.

Avtor: Uredništvo

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno