PolitikaSlovenijaSvetV fokusuVolitve

[Povezovanje]Trump v govoru konservativcem izključuje novo politično stranko !!

Donald Trump pravi, da ne namerava ustanoviti nove politične stranke, in na konservativni konferenci na Floridi dejal, da bi to razdelilo glasove republikancev. 

V svojem prvem govoru, odkar je demokrat Joe Biden postal predsednik, je tudi namignil, da bo morda leta 2024 znova kandidiral.

Gospod Trump je ostro kritiziral svojega naslednika in dejal, da je ameriška politika prešla od “Amerika prva do Amerike zadnja”.

Govor je potekal tedne po tem, ko je bil Trump na sodnem postopku obtožbe oproščen. Njegov nastop na konferenci konservativnih političnih akcij (CPAC) v Orlandu v nedeljo predstavlja njegov nadaljnji vpliv na republikansko stranko.

Razpoloženje konference, ki se je začela v četrtek, je bilo izjemno naklonjeno Trumpu, med govorniki sta bila tudi senator iz Teksasa Ted Cruz in njegov sin Donald Trump mlajši.

Vir: BBC

Kaj je povedal Donald Trump?

  • “Danes stojim pred vami in izjavljam, da neverjetne poti, ki smo jo skupaj začeli pred štirimi leti, še zdaleč ni konec,” je dejal.
  • “Danes popoldne smo zbrani, da se pogovorimo o prihodnosti – prihodnosti našega gibanja, prihodnosti naše stranke in prihodnosti naše ljubljene države.”
  • Zavrnil je vsako idejo, da bi lahko ustanovil novo politično stranko – govorice, da bi to storil, je označil za “lažne novice”.
  • “Ali ne bi bilo to briljantno? Začnimo novo stranko, da si bomo lahko razdelili glasove in nikoli ne zmagali,” se je pošalil.

“Imamo republikansko stranko. Združila se bo in postala močnejša kot kdaj koli prej.”

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika