Slavnostni trenutek razkritja in simbolno združitev V Konkretno
PolitikaV fokusu

Politika:”Nova stranka, novo upanje ali preobleka- Konkretno kot politični partner gospodarstvu in lokalne politike. Optimistično, povezovalno, konkretno.”

Danes so postavili, kot pravijo, na politični  zemljepis Slovenije nov  projekt, ki bo na prihajajočih volitvah igral osrednjo vlogo. Pričeli bi naj s povezovanjem, ki bo zgradilo partnerstvo za povezano Slovenijo, usmerjeno v razvoj. Danes se je rodila nova stranka, stranka Konkretno v katero sta združeni stranki SMC in GAS. Konkretno je in bo branik pred odkloni z ene ali druge strani ter varuh slovenskega liberalizma. Predsednik stranke Konkretno je na združitvenem kongresu postal Zdravko Počivalšek, podpredsednik Alojz Kovšca, generalni sekretar stranke Miha Rebolj. Tudi obstoječa poslanska skupina bo Konkretno.

 

Poudarek bo na povezovanju z gospodarstvom ter enakomernem razvoju vseh regij pa je razviden tudi iz strankinega programskega dokumenta, ki so ga sprejeli na današnjem(sobotnem)kongresu. Želijo biti  stranka, ki je politični partner gospodarstva. Zato bodo vzpostavili vitko in učinkovito državo, ki bo ljudem zagotavljala varnost, zdravje in čisto naravno okolje, znanje in pomoč pri razvoju strokovne in poslovne kariere,  je razvidno iz programskega dokumenta.

V programskem dokumentu je stranka Konkretno napovedala usmerjenost k ohranitvi slovenskega načina življenja, kar bo po zapisanem v dokumentu  med drugim  zahtevalo novo politiko policentričnega razvoja Slovenije.

Med programskimi prioritetami stranka Konkretno navaja:

  • zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države,
  • nadaljevanje debirokratizacije,
  • enakomeren razvoj za vse regije,
  • stanovanjsko politiko,
  • celovito demografsko politiko,
  • potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

 

pred sedmo silo podpredsednik Alojz Kovšca in Predsednik Zdravko Počivalšek-Konkretno

 

Predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je v svojem nagovoru dejal: ‘Prinašamo odgovor za največjo težavo slovenske politike. Za to bolestno razklanost in ideološki boj, ki duši Slovenijo. Če želimo ohraniti naše mlade doma, moramo premagati ta razkol in spremeniti samo jedro slovenske politike. Namesto razkola in polarizacije ponujamo povezovanje in sodelovanje. Ponujamo vizijo prihodnjega razvoja. Ponujamo temeljit prelom s staro politiko, ki gleda nazaj. Stopamo na pot povezovanja Slovenije. Med izjavami k jih je podal predsednik nove stranke, stranka Konkretno vstopa v igro kot nekdo ki bo gradila  politično  zgodbo  rasti navzgor i in umestitev Slovenije v vrh uspešnih držav in politik na evropskem in političnem zemljevidu. V tej zgodbi k ustvarjanju te Slovenije iščejo zaveznike in ne nasprotnike.

 

Ideološka razdvojenost slovenske politike že desetletja duši razvojni potencial Slovenije. Namesto iskanja skupnih točk in povezovanja za odgovoren družbeni in gospodarski razvoj, se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira ter išče le teme, ki nas delijo. Celo, če smo odkriti  so pred prečiščevanjem dosedanje stranke SMC so se razbremenili balasta, ki je spadal večji del njih izrazito polariziranem delu preveč na eno stran , kljub nazivu center. Od sedaj naprej   Stranka Konkretno prav zato gradila svojo politiko na povezovanju in sodelovanju. Namesto današnjega razdora Konkretno svoj pogled usmerja v tisto, kar nam je skupno.

Stranka je sestavljena iz članstva in ljudi različnih svetovnih nazorov. Zato, kot meni podpredsednik stranke Konkretno, Alojz Kovšca, ideologija ne more ali celo ne sme biti v ospredju  pri odločanjih in odločitvah. Želijo pritegniti ljudi, ki so izgubili upanje posebej zaradi ideologije, ki jo nekateri peljejo v ekstreme. Ali  je pragmatična ali ne pa meni da je bolj ali celo da je prevladujoča »zdrava kmečka logika« če pa daš pragmatizem in zdravo kmečko logiko pa da bi naj oba odnosa pri odločitvah imata enako težo.

Zdravko Počivalšek, predsednik stranke

Alojz Kovšca, podpresednik stranke

 

 

 

 

 

 

 

Med lustriranim delom,  posebej iz dosedanjega  SMC  kaže pozitivni trend v prid tem povezovalnem delovanju.  Če bodo kakšne »skotitvene« težave pa bomo videli kmalu. Posebej v luči  priprav na   skorajšnje parlamentarne volitve ob morebitnih sestavah list kandidatov za parlament. Tako kot menijo, upajmo na konkretno najbolj, le stopiti je treba  bolj »Konkretno na gas«

 

Vane T. Costa

foto.ICH

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika