Vir: Foto PU Celje
LokalnoSlovenija

Pohorski »Schumacher« si je pridelal 3.280 € globe za prometne prekrške

Na praznično soboto si je 28-letni voznik pridelal  3.280 € globe za prometne prekrške. «Odličen« prispevek za državno blagajno, neumno in iracionalno za obravnavanega. 

Kot se da razbrati ta »vztrajnostna« dirka je potekla v pretežnem delu na severni strani Pohorja. Policisti  Policijske  postaje  Radlje  ob  Dravi  so  v soboto popoldne na regionalni  cesti  Sv. Vid – Vuhred   med opravljanjem nadzora prometa   ustavljali voznika osebnega vozila, ki  pa  znakov policistov za ustavljanje ni upošteval in  je z vožnjo nadaljeval  v smeri  Ribnice  na  Pohorju,  Podvelke,  še  proti Lehnu na Pohorju ter z vožnjo  nadaljeval v smeri Lovrenca na Pohorju in nato v smeri Ruš, kjer je končno ustavil.

Policista  bi naj  voznika od Sv Vida, na območju PP Radlje ob Dravi do Ruš, v skupni razdalji okoli 35 kilometrov vožnje, večkrat ustavljala.  Voznik med vožnjo ni upošteval talnih označb, vozil po celotnem vozišču ter storil več drugih  cestnoprometnih  prekrškov.  Z  nevarno  vožnjo   je ogrožal  svojo družino in druge udeležence v cestnem prometu. Policisti so uporabili  tudi  sredstvo  za  prisilno  ustavljanje  motornih  vozil  –  stinger,  ki ga je obvozil, verjetno je imel za podlago podobne izkušnje bežanja,  ter  z  vožnjo  nadaljeval.  28-letnik,  doma z območja Policijske uprave Maribor, je izpolnjeval »zelo zahteve pogoje« med katerimi so tudi: da  je vozil brez vozniškega dovoljenja,  vozil neregistrirano motorno vozilo,  ki  ni  bilo  obvezno  zavarovano  in za katerega ni bil opravljen tehnični  pregled.  Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale  vozilu,  ki  ga je vozil in za katere je bilo ugotovljeno, da so bile ukradene. Kot da se je namenoma trudil da »izpolnjuje« čim več pogojev za sankcioniranje.
Poleg  voznika ,kot poročajo,  je  bila  v  vozilu   še  njegova partnerka ter njuni trije otroci.

Zoper  kršitelja   so  za vse prekrške podali enotni obdolžilni predlog na Okrajno  sodišče  Slovenj  Gradec  ter  predlagali  izrek stranske sankcije odvzema  motornega  vozila,  saj  sta  bili kršitelju v tem letu že dvakrat zaseženi motorni vozili.  Kmalu bodo naredili »licitacijo«  samo z njegovimi vozili ali morda kar je bolj verjetno,  da bo država plačala še za odvoz na odpad oziroma na kosovni razrez do prvega obrata za ta namen.

Predpisane  globe  za  prekrške,  ki  jih je storil znašajo 3.280 €. Zaradi neupravičenega prehajanja občin smo vozniku in njegovi partnerki izrekli še globi v višini 400 evrov po Zakonu o nalezljivih boleznih.  Avantura ki si jo bodo zapomnili, ali pa morda ne. Zagotovo pa bosta evdentirana kot nekaj »posebnega«v prazničnem repertoarju dela policistov.

Ali se je voznik med vožnjo in begom pred policijo  srečal z lastno pametjo, za enkrat še ne poročajo

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno