Brdo pri Kranju, grad Brdo. Srecanje predsednika republike Boruta Pahorja s predsednicama in predsedniki parlamentarnih strank SDS, SD, SMC, NSi, DeSUS, SAB in SNS.
PolitikaSlovenijaVeč

[Odzivi]Predsednik RS Borut Pahor sklical srečanje parlamentarnih strank (video)

Predsednik republike Borut Pahor se je na Brdu pri Kranju na skupnem srečanju sestal z predsedniki parlamentarnih strank.

Na vabilo so se odzvali Janez Janšo (SDS), Tanja Fajon (SD), Zdravko Počivalšek (SMC), Matej Tonin (Nsi), Karl Erjavec (DeSUS), Alenka Bratušek (SAB)
in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS). Povabilo na srečanje pa sta zavrnila predsednik LMŠ Marjan Šarec in koordinator Levice Luka Mesec.

Predsednik države Borut Pahor je dejal, da je današnje srečanje izpolnilo njegova pričakovanja.

Predsednik RS Premier Janez Janša je menil, da je današnji pogovor bil koristen. Na podlagi današnjih odzivov iz opozicije pa ne more sklepati ali je možnost za sodelovanje danes kaj večja kot lansko leto.

Tanja Fajon pa je mnenja, da bi najboljšo pot iz aktualnih razmer predstavljale predčasne volitve.

Prvak SMC Zdravko Počivalšek je dejal, da v stranki podpirajo dialog in sodelovanje.

Predsednik NSi Matej Tonin pravi, da je bil sestanek koristen in da lahko pomembno pripomore k umirjanju strasti v politiki.

V iskrenost ponujene roke predsednika vlade pa žal v stranki SAB ne verjamejo.

Do preostalih opozicijskih strank pa je bil kritičen predsednik SNS-a Zmago Jelinčič, saj je prepričan, da nekatere ,,leve,, stranke teži predvsem to, da je na vladi Janez Janša.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika