LokalnoPolitikaSlovenija

[Odziv TIGR] Zmago Jelinčič: Društvo je nastalo na osnovi ostankov Komunistične partije…

Razumem nasprotovanje društva TIGR Primorske, da bi se 13. maj praznoval kot spomin na borce TIGRa. Omenjeno društvo je nastalo na osnovi ostankov Komunistične partije Slovenije in vleče nit razmisleka skupaj s predstavniki politične stranke Social demokratov (SD) v isti smeri.
Potrebno je pripomniti, da je takratni predsednik SD dr. Igor Lukšič javno izjavil, da so bili pripadniki in borci organizacije TIGR teroristi. Nihče od članov SD se ni opravičil za to bedasto in nedržavotvorno izjavo, ampak raje posegajo po drugih metodah. Tako smo v Slovenski nacionalni stranki prepričani, da je omenjenemu društvu več do tega, da se ta praznik ne uvrsti med državne praznike, po našem mišljenju tudi s podporo italijanskih iredentističnih sil.
Utemeljitve, ki jih navajajo v društvu, so privlečene za lase, neumne in ne sodijo v isti kontekst. Zato pri svojem predlogu vztrajamo in smo prepričani, da bo Državni zbor ta praznik izglasoval. Proti bodo verjetno nekateri člani SD, nekateri člani SMC (ga. Janja Sluga je bila proti uvrstitvi omenjenega zakona po skrajšanem postopku) in morda tudi v stranki Levica, saj je tudi njen predstavnik na Kolegiju predsednika DZ Miha Kordiš ravno tako nasprotoval razpravi po skrajšanem postopku.
Je na svojem FB profilu zapisal Zmago Jelinčič Plemeniti, ki se je odzval na članek STA: Društvo Tigr Primorka ni naklonjeno predlogu o 13. maju kot državnem prazniku. 
Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno