slika je simbolna
črna kronikaČrna kronikaSlovenija

Neznanci vdrli v cepilni center v Ljubljani

Prejšnji teden je v ljubljanski cepilni center vdrla neznana skupina oseb, ki je tam izražala svoje nasprotovanje cepljenju, brez dovoljenja snemala prizorišče.

Neznanci vdrli v cepilni center v Ljubljani

Zgodilo se je v Sloveniji in to v Ljubljani, zeleni Ljubljani, v naši lepi domovini, ki praznuje 30-letnico svobode in razvoja. V Sloveniji, ki uspešno izvaja cepljenje prebivalcev proti covid-19, so neznanci vdrli v cepilni center in tam vsevprek snemali in motili delovni proces. Prestopili so novo mejo v slovenskem zdravstvenem prostoru, vdrli so v zasebno okolje posameznikov, ki so prišli na cepeljenje ter v prostor med zdravnikom in bolnikom, ki je bil, vsaj do včeraj, zaščiten s splošnimi normami.

Skupina ljubljanskih Covid idiotov je, potem, ko je vdrla v cepilni center, strokovnim delavcem in posameznikom, ki so prišli po dozo cepiva, vsiljevala diskusijo o cepljenju. Posredovati je morala celo policija. Dogajanje je na Portalu plus podrobno opisal direktor Nijz Milan Krek, ki je nad tovrstnim početjem naravnost zgrožen. Kot pravi, česa takega v svoji dolgi karieri še ni doživel, čeprav je v preteklosti delal z odvisniki, ki naj bi veljali za problematične. Krek poudarja, da so tudi ti vedno spoštljivo pristopali do zdravnika oziroma zdravstvenega osebja. Piše portal plus.

V cepilnem centru so zaradi tega vdora začasno prekinili cepilni proces in tedaj čakajoči na cepljenje so morali (po)čakati. Potem se je nadaljevalo z nadlegovanjem presenečenega zdravstvenega osebja z vprašanji, prepričevanjem in snemanjem posameznikov – tako zaposlenih kot tudi posameznikov, ki so se želeli cepiti.

P.M.

Mogoče vam bo všeč