Prevrnjeno vozilo z prašiči(foto puc)
Črna kronikaLokalnopromet

Nezbran voznik in nič krivi prašiči udeleženi v jutranji prometni nesreči v Celju

V  jutranjih urah se je v Celju prevrnilo tovorno vozilo na katerem je bilo
več(60) prašičev.

Policisti so nekaj  pred  4. uro zjutraj  bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila  na  Ulici  XIV.  divizije v Celju. Povzročil jo je 73-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri centra Celja proti Laškemu.

Voznik,  ki  je  v tovornem delu prevažal okoli 60 prašičev,  je pri vožnji skozi  krožišče  zapeljal  na  del krožišča ob fontani,  zaradi česar se je vozilo  prevrnilo  in  zdrselo  proti mostu. Voznika so  reševalnim vozilom odpeljali  v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. V prometni nesreči se je lažje poškodoval. Tovorno vozilo je velikost vozila do 3.5 ton in glede na lastnosti le tega  kaže predvsem na slabo oceno voznika  in neenakomerno razporejena teža na samem tovornem vozilu.

Preživeli prašiči iz prevrnjenega tovornega vozila(foto: puc)

Ko  se  je  vozilo  prevrnilo  je  nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje, dva sta poginila, večina je ostala v vozilu. Pobegle prašiče so policisti in gasilci ujeli in jih naložili na vozilo. Nekaj zgodnjega treninga tudi za lovilce prašičev je bilo.

Zaradi   urejanja  nadomestnega  prevoza,  premeščanja  prašičev v ustrezno nadomestno  vozilo  in  zaradi  odstranjevanja posledic prometne nesreče je promet dobre štiri ure potekal izmenično enosmerno. Ob 08:30 je enosmerni promet je še potekal.

Velik del prašičjega tovora je imel  preživitveno srečo, vsaj v tej situaciji.

Vane T. Costa

vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč