KulturaSlovenija

Neverjetno! Človek, ki je sredi Maribora vihtel jugo zastavo je dobil nagrado za ustvarjanje?

Kot piše portal e-Maribor.si , je v soboto je potekala spletna Gala podelitev ZIZ nagrad, na kateri je bila nagrada podeljena kontroverznemu umetniku Renatu Volkerju. Razlog za podelitev naj bi bil “pomemben doprinos k oblikovanju alternativne uprizoritvene scene v Mariboru”.

Vihtel jugo zastavo in dobil nagrado

Zgodil se je zaključek drugega festivala alternativne gledališke produkcije v Mariboru. (podelitev ZIZ nagrad). Dogodek je bil sicer prilagojen aktualnim družbenim razmeram v državi, zato ga je bilo mogoče spremljati na spletu in radiu. “V kolektivu z zadovoljstvom ugotavljamo, da nam je v vseh teh letih dogodek uspelo pripeljati do točke, ko lahko Galo ZIZ označimo za kulturni dogodek z dodano vrednostjo,” pravijo odgovorni.

In prav kontroverzni umetnik in znani mariborski petkov protestnik Renato Volker je njegov letošnji prejemnik, ki je ob tem dejal: “Komu drugemu pa bi ga lahko dali? Pa skromnost na stran. V iztekajočem letu sem bil inspiracija sebi in drugim. Težko je prešteti performanse, akcije in  javna pojavljanja, tako v medijih, kot v živo. Še težje preštejem kazni, ki mi jih je zato napisala policija,” pravi kontraverzni levičar. No glede na to, da Kolektiv ZIZ vse od svojega začetka deluje v okviru Pekarne Magdalenske mreže, si lahko mislimo zakaj je nagrado dobil prav Renato Volker.

Očitno pa levičarska struja Pekarne Magdalenske mreže, nima za pokazati kaj bolj pametnega.

G.M.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap