Foto: MO Velenje
KulturaLokalnoSlovenija

[Nekultura] Poškodovano pročelje Doma kulture v Velenju

Iz obvestila PU Celje smo bili obveščeni da so okoli  dveh  zjutraj  dobili   prijavo o  požaru  v  Velenju. Ogenj je poškodoval  zabojnik  za  smeti v bližini Doma kulture, nekaj miz in stolovzloženih pod stopnicami in elektro omarico.

MO Velenje prav tako sporoča, da so neznane osebe namerno zanetile ogenj ob Domu Kulture Velenje. Zgorelo je več stolov in miz, ki so bili zloženi pod stopnišče, saj lokal Mozaik zaradi epidemije ne obratuje. Požar so med 2. in 3. uro pogasili velenjski gasilci. V požaru je bilo poškodovana fasada Doma kulture Velenje, kamniti tlak, stopnišče z ograjo in nadstrešek nad stranskim vhodom. Z zlonamernim dejanjem so povzročili veliko škodo na pomembnem kulturnem spomeniku. Kaznivo dejanje so že prijavili na Policijsko postajo Velenje, ki že raziskuje primer.

 Škoda ni določena oziroma ob vedenju, da je velika se zbirajo podatki sočasno z poizvedbo o zlonamernem početju ter prav tako zlonamernih storilcih. Če je to »teaming« z današnjo interpelacijo zoper odločnega ministra za kulturo, dr. Vaska Simonitija, je treba reči da so se tako imenovani »kulturniki« ustrelili v lastno ne-kulturniško koleno. Žal se temu vtisu (mnenje avtorja prispevka) ne moremo izogniti. 

Vsako tovrstno dejanje strogo obsojajo in si želijo, da bi bilo mesto  Velenje urejeno in čisto ter da se takšna dejanja v prihodnosti naj  ne bi več ponavljala. V kolikor bi kdo kaj takšnega zaznal ali opazil, prosijo da nemudoma pokličejo velenjsko redarsko službo ali PP Velenje.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura