Zelena zveta N.Si-nova organizacijska oblika v N.Si
PolitikaSlovenija

Modro je lahko zeleno: Zelena zveza N.Si-nova organizacijska oblika znotraj stranke.

Člani Nove Slovenije so  pred nekaj dnevi  v Žalcu ustanovili novo organizacijsko obliko z imenom Zelena zveza NSi, ki bo združevala vse članice in člane NSi, ki svojo pozornost namenjajo vprašanjem trajnostnega razvoja, ekologiji, zelenim tehnologijam in sonaravnemu načinu življenja.

Ustanovnega zbora se je v živo in preko aplikacije ZOOM udeležilo več kot 50 ljudi, ki so na zboru sprejeli tudi statut in programska izhodišča ter izvolili upravni odbor zveze, ki bo v prihodnjih dneh izvolil tudi predsednika zveze. Sodelujoči so v razpravi izpostavili nekatera najbolj pereča okoljska vprašanja in izzive, ki Slovenijo in svet na področju ekologije in zelenega preboja čakajo v prihodnosti.

Izziv časa ki ga ne sme nihče spregledati  ali kar je huje,  ob omembi trajnostnega razvoja  zamižati  na eno ali celo  očesi ali se  narediti gluhega.  To  se zagotovo  ne bo zgodilo z N.Si.

Zbrane so med drugim nagovorili tudi podpredsednik NSi in minister Janez Cigler Kralj, evropska poslanka Ljudmila Novak in vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, ki so pozdravili ustanovitev nove zveze in ji zaželeli uspešno delo.

Vane T. Costa

Vir: N.Si

Foto: N.Si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika