LokalnoSlovenija

MO Velenje zavrača očitke o cepljenju v občinski upravi mimo cepilnega protokola

V medijih se zadnje dni pojavljajo dezinformacije, da so se župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in zaposleni v občinski upravi proti korona virusu cepili mimovrste. To bi naj  ostro zavrnili. V zvezi s temi očitki še  poteka v Zdravstvenem domu Velenje izredni inšpekcijski pregled Zdravstvenega inšpektorata RS, s katerim Mestna občina Velenje aktivno sodeluje in bomo še danes na inšpektorat posredovali želene podatke o vseh zaposlenih na Mestni občini Velenje.

Pa vendar?

Se  pojavijo naključja, ki pravzaprav to niso. Logično,  sočasno pa  napačno.  Koliko niso vpleteni,  sočasno in  v enaki  meri so . Podžupanja je Aleksandra Vasiljević (nepoklicna), ki je odgovorna  za cepljenje v Zdravstvenem domu v Velenju. Je naključje ali nameščene okoliščine. To da se bilo sočasno izkoriščena okoliščina tihega zavračanja cepiva od Astre Zeneca je tudi znano.  Poleg tega je jasno da ti dve instituciji delata na dnevni bazi. Tukaj je »pretok » informacij izrabljen in zlorabljen. 

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol  se ni cepil proti korona virusu. Virus je prebolel lani jeseni in se kljub temu, da so v skladu z novo strategijo cepljenja do cepiva upravičeni tudi župani, vabilu na cepljenje ne bo odzval, saj od prebolele bolezni še ni minilo več kot 6 mesecev, kot veleva usmeritev zdravstvene stroke, menijona MO Velenje. Usmeritev zdravstvene stroke ne more vsiliti etičnost oseb, ki se na to ne spoznajo ali jo ne premorejo. Ugodnosti ki so nastale v dolgoletnem »vladanju« politične usmeritev župana Dermola, povzroča komoditeto ki se vedno lahko prikrade v razmišljanje članov in administracije na MO Velenje. 

Tudi o stranskih učinkih  cepljenja šolnikov so mnenja diametralno nasprotna

Cepljenje je za zajezitev širjenja korona virusa zelo pomembno, zato je zavajanje javnosti z neresničnimi informacijami v zvezi s cepljenjem zelo slabo. Zavajanje je možno tudi z odsotnostjo verodostojnih  informacij.  Vsi si želimo, da bi se lahko čim prej vrnili v normalne ritme življenja, zato tudi naše občane obveščamo o vseh preventivnih ukrepih, pozivamo k doslednemu upoštevanju, obveščamo o testiranju in protokolu cepljenja. Tukaj se spet dogajajo dve lici istega obraza. Posebej pri šolnikih. Dve situaciji dve  povsem različni zgodbi. Šolski center Velenje  ima 205  oseb prosvetnega in strokovnega  kadra.

Vsi so se cepili. O stranskih učinkih bi se lahko reklo da so se pojavili samo pri eni osebi. Na drugi lokaciji  OŠ Mihe Pintarja Toleda, pa od 40 oseb prosvetnega in strokovnega kadra pa kar  26 z očitnimi »stranskimi« učinki cepljenja. Spregleda lahko tudi največji ozkogled, četudi nima tega namena. Tihi  upor na račun »finte«, da je vse to možno in se ne da preverjati, še posebej ko se nihče od tistih, ki so imeli težave z  stranskimi učinki,  ni oglasil  in zahteval  zdravniško pomoč v ZD Velenje. Plehko prozorno in »teledirigirano«  iz dobro pripravljene »koordinacije«.  Na škodo kolektiva in kot slab zgled generacjam, ki jih izobražujejo. Tisti ki hoče dosegati in doseči  nekaj  in na nečem,  ki je etičnega in moralnega vidika, je padel na izpitu obeh prvin. Ta madež, ki ni madež človeške slabosti ampak očitne pragmatičnosti in preračunljivosti, bo še dolgo ostal, sicer ne  v »CV-jih« učiteljev, ampak v spodnjem delu ali povsem pri dnu vrednotenja teh osebnosti, ki gradijo  strokovni kapital na   podlagi  nemoralnosti in neetičnosti svoje stroke in položaja v družbi. 

V krizi, posebej kot je tale povezana z epidemijo,  spoznamo junakinj in junakov vseh vrst.  Velenje ki je imelo junake in junakinje v nekih drugih časov, se iz te krize ki ni samo zdravstvena  ampak  tudi moralna etična,  in posledično velikemu izpadu dohodka v družbi, tudi ekonomska,  bo na zelo slabem glasu in ugledu tudi v  času ki bo nastopil ko ne bo ne epidemije in ne cepljenja. 

Tisti ki jih bodo ocenjevali, naj bodo  kritični in objektivni, brez olepševanja!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno