KulturaPolitikaSlovenijaSvet

Minister dr. Vasko Simoniti sprejel indijsko veleposlanico v Sloveniji gospo Namrato S. Kumar

V pogovoru sta minister in indijska veleposlanica soglašala, da so odnosi na področju kulture dobri, najmočnejšo vez med državama pa predstavljajo ljudje, ustvarjalke in ustvarjalci, ki ohranjajo tesne medsebojne stike.

Medkulturno sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Indijo je najbolj razvito na področju sodobne literature, predvsem zaradi gostovanj slovenskih avtoric in avtorjev v okviru indijskih literarnih festivalov. Kot obetavno bi lahko veljalo področje tudi filmske industrije, Slovenija kot filmska destinacija ostaja odprta za produkcijske hiše z vsega sveta. Slovenski filmi pogosto gostujejo na različnih indijskih filmskih festivalih, indijski pa so slovenskemu občinstvu prikazani v okviru slovenskih filmskih festivalov.

Vir: Gov.s

 

Indijska veleposlanica je ministra dr. Simonija seznanila, da Republika Indija, ki v letošnjem letu obeležuje 75. obletnico neodvisnosti, ob praznovanju v Sloveniji načrtuje več festivalov in kulturno-umetniških prireditev. Minister pa je indijsko veleposlanico seznanil z aktivnostmi v sklopu predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

Sogovornika sta se strinjala, da bi lahko državi še okrepili sodelovanje na področju kulture in umetnosti, o skupnih projektih pa bi lahko v prihodnosti razpravljali tudi na nivoju ministrskih srečanj. Okrepljeno sodelovanje na področju festivalov bi lahko dodatno promoviralo slovensko kulturo in umetnost v Indiji.

Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura