Vir: Gov.si
KulturaLokalnoPolitikaSlovenija

Minister dr. Simoniti s sogovorniki o projektu Evropska prestolnica kulture 2025

Minister dr. Vasko Simoniti se je danes z vodjo kabineta dr. Bredo Mulec in sodelavcema sestal s poslanko mag. Eleno Zavadlav Ušaj, z županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem, podžupanjo Damjano Pavlica, vodjo kandidature GO! 2025 mag. Nedo Rusjan Bric ter koordinatorko kandidature GO! 2025 Vesno Humar.

Snovalci projekta Evropska prestolnica kultura 2025 (EPK 2025) so ministra seznanili z aktualnimi aktivnostmi in načrti v povezavi s projektom EPK 2025. Člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov so 18. decembra 2020 razglasili skupno kandidaturo mest Nove Gorice in Gorice, mest, ki so ju razdelile vojne, združilo pa sodelovanje in tesno prijateljstvo.

Vir: Gov.si

Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Miklavič je ob srečanju dejal, da se snovalci osredotočajo na to, da naziv izkoristijo ”za trajne rezultate na področju tujih in domačih investicij, vidnosti in atraktivnosti”, v središče postavljajo steber kulture ter tudi investicijski in razvojno-gospodarski steber.

Minister dr. Simoniti, ki je vključenim v projekt že uvodoma čestital za prejem naziva, je ob tem poudaril, da je ”treba biti inovativen, a tudi dovolj jasno opredeliti zavezujoče dogovore. In graditi tako, da bomo že leta 2024 videli prisotnost projekta, ki bo leta 2025 veličastno povzdignjen s trajnimi učinki.” Prav tako je dejal, da bomo na ministrstvu ”z veseljem pristopili k uresničevanju tega projekta”. Tesna in stalna pomoč pristojnih strokovnih služb pa je zagotovljena.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura