Skupina recitatorji na predstavitvi revije Vsesledje
KulturaLokalnoSlovenijašolstvo in znanje

Kultura: “Predstavitev Vsesledja in Supernove”

Po dvoletnem premoru se je tudi predstavitev Vsesledja, ki izhaja že 21 let, vrnila tja, kjer vedno poteka – v Špital za Prjatle.

Vsesledje v 41. izdaji prinaša obilno literarno pojedino celjskega literarnega društva.

Prireditev je povezovala prof. Metka Hojnik Verdev. Besedila so interpretirali dijakinji in dijak Šolskega centra Celje, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko. Za glasbeno obogatitev so poskrbeli učenci Glasbene šole Celje pod vodstvom mentorjev.

Revija Vsesledje je presek ustvarjanja članic in članov Celjskega literarnega društva in nekaterih drugih avtoric in avtorjev. Urednik revije je dr. Zoran Pevec, ki to vlogo opravlja že od ustanovitve društva in začetka izhajanja revije. Uvodnik je napisal Andrej Ivanuša, intervju z uveljavljeno pesnico in lavreatko Veronikine nagrade 2021 Tine Kozin je pripravila Ljudmila Conradi. V reviji je tudi nekaj izobraževalne vsebine. Dr. Zoran Pevec je prispeval zanimiv prispevek Metafora, metonimija in druge retorične figure. Ne smem pozabiti na odličen izbor proze in poezije, ki predstavlja nekakšno srce revije.

Skupna glasbeni gostje

Na koncu je presek društvenega dogajanja od zadnje številke dalje.

Poseben dodatek je posvečen dolgoletni članici društva in znani celjski kulturni delavki, gonilni sili mnogih kulturnih projektov na Celjskem, Ljudmili Conradi ob njeni 80-letnici. Tudi s tega mesta – Vse najboljše!

Književnik z naslovnice je tokrat Gregor Strniša, ki ga med drugim poznamo kot avtorja besedil mnogih zimzelenih popevk.

Društvo izdaja tudi Supernovo, edino slovensko revijo za fantazijsko književnost. Bojan Ekselenski je na hitro predstavil vsebino revije, ki je bila podrobno predstavljena na Fanfestu konec septembra.

 

Avtor: Bojan Ekselenski

Foto: BE

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura