Vir: Avaz.ba
Črna kronikaEvropaPolitikaSvet

Končno: Ugledni Judje so obsodili genocid nad ujgurskimi muslimani !!

Ugledne judovske osebnosti v Veliki Britaniji praznujejo dan spomina na holokavst s pogovorom o ravnanju Kitajske z manjšinskim ujgurskim prebivalstvom, pravijo da imajo za to “moralno dolžnost”.

Vodilni britanski Judje so opozorili, da obstajajo zastrašujoče podobnosti med sodobnimi dogodki v kitajski severozahodni provinci Xinjiang, kjer je vse več dokazov o državni kampanji represije proti Ujgurom.

Po podatkih Združenih narodov je bilo v internacijskih taboriščih v regiji Xinjiang, ki meji na osem držav, vključno z Afganistanom, Pakistanom in Indijo, pridržanih najmanj milijon Ujgurjev, večinoma muslimanskih manjšin.

Vir: Avaz.ba

Mia Hasenson-Gross, izvršna direktorica judovske organizacije za človekove pravice Rene Cassin, je dejala, da Kitajska poskuša “izkoreniniti” ujgurski jezik, kulturo in tradicijo.

Jonathan Wittenberg, starejši rabin masortskega judovstva v Združenem kraljestvu, je dejal, da Peking dejansko vodi namerno državno sponzorirano politiko uničevanja Ujgurjev pri zdravljenju manjšinske skupine.

“Namesto da bi dopustili, da se to stopnjuje do te mere, da bodo Ujguri v prihodnosti postali drugo ljudstvo, katerega genocid se spominjamo, imamo zdaj možnost, da se to ne zgodi,” je Hasenson-Gross povedala za Al Jazeero.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč