PolitikaSlovenija

[Komentar] Balkanski “sev” v EU parlamentarne klopi

V petek. 26 marca bi se naj, ali vsaj tako bi moralo biti, predsednik vlade Janez Janša udeležil videokonferenčne razprave o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji.

Skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, pravne države in temeljnih pravic, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), je namreč  to zadevni dan želela  nadaljevati razpravo o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji.  Katera bi naj bila kršena, kratena in zatirana. Pa nič od tega kar bi bilo drugače kot drugje, ozirom da imamo na eni strani svobodo in svobodo medijev in na drugi, da si jo nekateri želijo imeti več ali mislijo, da jo imajo premalo. Situacije v družbi kot marsikje drugod, ki je živ organizem.  Tudi kakšen problem, vendar je zorni kot drugačen. Da bi se resnično lahko ugotovilo stanje,  se mora spoznati medijska krajina in standardi svobode  pisane in izgovorjene besede.  Omenjeno bi naj bilo, da se nekateri novinarji bojijo  za svoje življenja. Ne za življenja marveč za privilegije,  ki so jih imeli v nekih drugih časih. In če nekoga vabiš na »zagovor« čeprav je on sam žrtev te medijske privilegirane  »nesvobode«, mu dovoliš da se pripravi na primeren način in z primerno ponazoritvijo. Seveda. Le če na drugi strani sedi oseba ali bi morala sedeti oseba ki je nepristranska ali vsaj daje videza nepristranskosti. Prav tako z visokimi etičnimi in moralnimi  načeli ki zadovoljuje te standardne pritikline za osebe  na takšnih položajih in mestih. 

Slovenske izvozne »tožibabe« uspešno opravile nalogo.

Kdo je spodbujal »izvoz« negativne energije in  medijske »polarne« zime  in naše dežele v bruseljske in strasbourške klopi in sobane? Novinarji in prijatelji ter člani »marksističnih« krožkov pri nekoč pa tudi danes ideološko angažiranih medijev ki so imeli v naslovu časopisa do pred kratkim da so »glasilo SZDL ali delovnega ljudstva ali druge ideološko obarvane skovanke. Kritika se nanaša na to  da  30 let po osamosvojitvi nimamo osrednjo medijsko avdiovizualno hišo,  ki pri nas sliši na ime nacionalna RTV, ki pa je servis ene ideologije in predstavnika enega dela prebivalstva četudi bi morala biti od vseh, posebej in zato  ker vleče denar od vsakega uradno prijavljenega elektro priklopa  na omrežje. Kako neumna in socialistična neprebavljiva  izmišljotina. Za crkniti.  In s to balkansko in socialistično sramoto nas »promovirajo« feminizirana novinarska »zmeneta«,  ki imajo Zgago v priimku in zmedo v glavi. Zato jih njihov aktivistično angažiran ceh celo nagradi z nazivom najbolj prodoren  in kritično pišoči novinar iz območij EU kjer je težko pisati in od tega preživeti  zaradi preganjanja. Da bo zvrhan koš internacionalizma sta tukaj še vrli predstavnici Slovenije v EU parlamentu , poslanki Tanja Fajon in Irena Joveva, prav tako produkta ali bolj » nus produkta« stranska proizvoda tega podnebja ki se je izdelal in formiral v medijih ki gojijo socialistični internacionalizem, danes  pa v obliki progresivnih  ali z preprostimi besedami levičarskih miselnih sklopov.  Da to neseš  na pladenj svoji kolegici po ideološki in sorodni  barvi  pripadnosti in svetonazorski je mala »malica«. Čeprav glavna akterka tega »vele dogodka« Sofie in t’ Veld ali po slovensko Zofka Poljanska že dolga leta sedi v EU parlamentu pa ne slovi po močno izkazani potrebi po boljšem poznavanju področja za katerega  je zadolžena v EU parlamentu.  Draga »Zofka« vaši in od vaših socialističnih in liberalnih kolegic španski kolegi ter njihovi predniki iz državljanske vojne v Španiji,  bi rekli  »non pasaran«! Res ne bo šlo. Tako, pa še z vso lahkotnostjo in zbanaliziran  dolgočasenje ter veznimi besedami brez kakršnegakoli pomena se  pogovarjate z slovenskim premierjem Janezom Janšo.  Popolnoma prozoren manever ob vseh že tolikokrat slišanih besedah kaj ste in kaj niste in kako to počnete, ste padli na osnovnem postulatu dela v katerikoli resni instituciji v Evropi, to je verodostojnosti in  zavezanosti resnici. Padli ste na izpitu vsega kar bi moralo vaše delo krepiti in potrjevati, enakosti in enakovrednosti obravnavanja pri svojem delu. Tukaj ste si polomili zobe in ta  novo nastala »škrbina« v vašem delu  vas bo še dolgo spremljala. 

Bolje ponosno, težje živeti kot pa ponižan slaviti.

Reakcija, ki je bila  s strani slovenskega premierja je edina pravilna. To lahko počne nekdo ki ima hrbtenico, fizično in značajsko pa tudi verodostojnost, da pri tem vztraja. Ima popolno  podporo pa tudi argumentacijo, da se zadeva izpelje na način, ki bo pokazala in dokazala, da postopek zaradi katerega se vodi ta razprava na strani resnice  in pravilnega pristopa in poti do ustvarjanje prave slike. Kot kaže, so reakcije po večjem delu Evrope pozitivne in v prid stališču in načinu pristopa slovenskega premerja.  Početje premierja krepi ugled in verodostojnost v Evropi, oseba ki je v navezavi z domačimi prišepetovalci skušala izzvati notranjepolitične učinke  pa je zamočila in zavozila  zastavljeno »nalogo« s strani svojih slovenskih »EU«kolegic. To da je dane sledil poziv k odstopu gospe »Zofke Poljanske« je dejanje očiščenja pred seboj in pred svojo vestjo, seveda v kolikor ja ta »Zofka« ima. 

Slovenija to držo verodostojnosti ima, jo bo še naprej imela in jo bo utrjevala. To bo v naslednjih mesecih, še posebej od prvega julija naprej, bo dokazala in dokazala  z  poletnim prevzema jem vodenja EU in Sveta Evrope.

Ob že  potrjeni uspešnosti, v to nihče ne dvomi!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika