Janez Janša(foto: Polona Avanzo)
PolitikaSlovenijaV fokusu

Janša v analizi, zakaj Gibanje Svoboda drvi v isto smer propada kot LDS, SAB, LMŠ, ali usoda vseh »derivatov« levih liberalov

Po referendumski nedelji in objavi rezultatov se za razliko  od  referendumov, ki jih je tranzicijska levica v Sloveniji izgubila in ko naslednji dan ta tema ni bila več na naslovnicah in v dnevnih  pretehtavanjih, tokrat  te rezultate interpretirajo in premlevajo popolnoma drugače, je v poglobljeni analizi v dogajanje zapisal Janez Janša. Tako rekoč  pripravljajo sedmino za desnico in kreganje na deseto potenco. Pa ne bo temu tako.

V dokumentu, ki ga je Janez Janša objavil opisuje dva ključna vidika za oceno nedeljskega rezultata referendumov, tako vsebinskega kot političnega. Poleg tega pa je razkril, kaj je eden od poglavitnih razlogov za zaton in propad LDS, Zares, PS, SMC, SAB in LMS in kako v isto smer drvi Golobova Gibanje Svoboda.

Derivatne stranke so kot hlapi, višja je  politična »temperatura« prej gredo v zrak in izpuhtijo. Sedanji derivat imenovan Gibanje Svoboda se še hitreje približuje »implozivnemu » stanju, ali da se  že sami navznoter spremenijo v amorfno maso ali politično »melaso«.

»Vsebinsko gledano smo v trojnem referendumu pobudniki doživeli neuspeh, poraz pa je dejansko doživela Slovenija v celoti,” je  zapisal Janez Janša. Razlogov za to je sicer več, ena izmed teh pa je, da “potrjena novela zakona o vladi omogoča bistveno širjenje birokracije, manj operativnost izvršilne oblasti in povečanje stroškov administracije.”

Z referendumom je izgubila celotna Slovenija.  Kot drugi razlog   je uveljavitev  zakona o prestavitvi veljavnosti zakona o dolgotrajni oskrbi, ki upokojencem in drugim ranljivim skupinam jemlje pravice, ki so jih čakali desetletja. “Jemlje jim 63 milijonov evrov neposredno iz žepa že v naslednjem letu,” obenem se maši ali zapolnjuje vrzel, ki si ga sami  pridelujejo z migracijsko »ne politiko«, ali »welcome«   strategije v zvezi  s tem.

Foto: zajem zaslona

Uveljavitev neustavnega zakona o RTV SLO obglavlja legitimno izvoljena Programski svet in Nadzorni odbor tega javnega zavoda sredi prvega dela mandata. “Namesto predstavnikov poslušalcev in gledalcev bodo z nacionalko upravljali predstavniki prvorazrednih. Poraba preko 100 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja letno bo brez nadzora, ker novi zakon Nadzornega odbora sploh ne predvideva.”

Koreizacija«  RTV Slovenije v  »26 slikah« je tukaj. In samoupravljanje v razsipnem odnosu do financ prav tako.

 

V vsem tem početju je SDS bila sama, ob pomoči nekaj pogumnih in dolgoročno pametno  usmerjenih ter  SLS. Uradno opozicijska N.Si  pa kot mnogokrat do sedaj pa mlačno,  dokaj všečno in  celo naklonjena Vladnim škodljivim in politično brutalnim  zakonom.

Zakaj?

Če ne prej pa  bo jasno ob naslednjem ciklusu državnozborskih volitev ko se  bo rezultiralo  z opazovanjem  vhodnih vrat Državnega zbora od zunaj

Ob vsem videnem in »doseženem« zadnjih dni lahko samo rečemo, da mukotrpno grajenje in osveščanje Slovenije na vseh področjih ki najbolj zadeva državljanke in državljane,  je da se to kar je na dlani ne more zabrisati, izbrisati, pozabiti, da bo katarza dosežena.

»Samopašnost v kratkem času nato doseže stopnjo, ki je ni mogoče prikriti niti s pomočjo 99-odstotnega medijskega monopola.”  Politična »lopata« ki se bo imenovala »Loredana«  bo polno zaposlena. To bomo  videli in zvedeli zelo kmalu(vtc).

Vane T. Costa

foto: Polona Avanzo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika