Vir: Avaz.ba
Črna kronikaSvetVideo

Grozljive podrobnosti jutranjega napada v Nashvillu (video)

Močno eksplozijo je danes zjutraj pretreslo središče ameriškega Nashvilla, policija pa navaja, da se zdi, da je bila namerno povzročena.

Eksplozija je na božično jutro izbruhnila ob 6.30 po lokalnem času in povzročila veliko škodo na okoliških stavbah.

Kmalu pred eksplozijo je bila na streljanje poklicana policija, ki je opazila sumljiv avtodom, je na tiskovni konferenci pojasnil tiskovni predstavnik lokalne policije Don Aaron.

Več dreves je bilo izruvanih in vsaj dva avtomobila sta zagorela, je sporočila policija.

Policija je na Twitterju zapisala, da se je zdelo, da gre za namerno povzročeno eksplozijo.

Najmanj tri osebe so bile lažje ranjene in odpeljane v bolnišnico, so po poročanju medijev sporočili gasilci.

Eksplozija se je zgodila severno od centra mesta v bližini stolpa AT&T, kultne zgradbe prestolnice podeželske glasbe, ki so jo zaradi oblike poimenovali “Batman Tower”. Policija je blokirala vso sosesko.

Na tiskovni konferenci nekaj ur po incidentu je policijski tiskovni predstavnik potrdil, da je v avtodomu eksplodirala bomba, razkril pa je tudi nekaj novih podrobnosti, ki potrjujejo, da gre verjetno za teroristični napad.

Policisti so prejeli poročilo o streljanju, a so naleteli na avtodom. Ko so vstopili vanj, so odkrili posneto sporočilo “bomba bo eksplodirala v 15 minutah”.

Na srečo je policija to sporočilo vzela zelo resno.

Takoj so začeli evakuirati bližnje stavbe. Šli so od vrat do vrat in pregnali najemnike. Kmalu zatem je avtodom eksplodiral. En policist je poškodovan, drugi je v redu.

Poroča: Avaz.ba

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč