Vir: Twitter
PolitikaSlovenija

Finski portal: Evropski parlament cenzuriral slovenskega premierja Janeza Janšo

Zelo bran finski portal Kansalainen je poročal o razpravi v evropskem parlamentu o svobodi medijev in cenzuri v Sloveniji. Pri tem je članek zelo posrečeno naslovil: Evropski parlament je cenzuriral slovenskega premierja med razpravo o cenzuri.

Kot poroča omenjeni portal, se je slovenski premier Janez Janša umaknil iz razprave o svobodi medijev v Evropskem parlamentu, ki ga je tudi obtožil cenzure. Ob tem je povzel tudi dogajanje na petkovem zasedanju odbora evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, kjer so spregovorili tudi predstavniki slovenske vlade. Po Janševih besedah bi takšno razpravo o svobodi medijev potrebovali že leta 1987, vendar je bilo to v času komunistične Jugoslavije, pa tudi sedaj bi potrebovali pomoč pri nedokončani tranziciji. »V nasprotju s prejšnjimi vladami smo se pripravljeni pogovarjati o čem, če kdo misli, da v Sloveniji obstajajo težave s pravno državo in svobodo medijev, želimo le dovolj časa, da v ospredje postavimo tudi drugo stran in seveda vabimo vsi, ki mislijo, da je vse narobe, pridite v Slovenijo in se seznanite s situacijo,« je dejal slovenski premier po poročanju omenjenega portala. Omenjajo tudi film, ki ga v Evropskem parlamentu niso hoteli predvajati.

Omenjeni finski portal je sicer objektivno povzel dogajanje v Evropskem parlamentu in tudi Janševa stališča, češ da gre predvsem za notranjepolitični spopad. »Ničesar ne skrivamo, želimo pa, da se stvari ocenjuje objektivno in da se spoštujejo odgovornosti vsakega akterja,« je dodal. Premier Janša je pozneje na Twitterju spomnil, da se država bori s cenzuro že pred 30 leti, ko je bila v regiji strmoglavljena komunistična diktatura. »Slovenija Bruslju ni nič dolžna. Pred 30 leti smo se borili za svobodo in demokracijo. Že pred 35 let smo se nekateri borili za pravno državo in svobodo izražanja, človekove pravice in temeljne svoboščine. Zato nam preplačani birokrati, rojeni iz bogastva, ne pridigajo o svobodi in demokraciji. Prav tako ne dovolimo, da nas cenzurirajo tisti, ki so se razglasili za varuhe človekovih pravic. Miloševiću tega nismo dovolili, niti @SophieintVeld ali @CiolosDacian,« je zapisal Janša.

Pomenljivo je, da je finski portal Kansalainen povsem odkrito povzel tudi stališča slovenskega premierja in s tem dal tudi številnim vidnim evropskim medijem vedeti, da resnica ni tako enostranska, kot jo prikazujejo mainstream mediji skozi očala stališč evrosocialistov ter ALDE.

Vir: Demokracija.si

Avtor: P.G.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika