DCF compatable JPEG Img
LokalnoSlovenija

Evropski denar za šest kolesarskih stez v devetih pomurskih občinah

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v zadnjih dveh mesecih odobrila evropska sredstva za šest projektov gradnje kolesarskih povezav v Pomurju. Gre za nove kolesarske steze v občinah Gornja Radgona, Beltinci, Črenšovci, Apače, Turnišče, Dobrovnik, Kobilje, Lendava in Velika Polana, so sporočili.

Projekti so vključeni v Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije v koordinaciji Zavoda za turizem in razvoj Lendava ter Razvojnega centra Murska Sobota.

Podlaga za začetek izvajanja projektov

S pripravami na projekte so začeli leta 2017, Razvojni svet pomurske regije jih je potrdil leto pozneje, zdaj jih je potrdila še služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kar predstavlja tudi podlago za začetek izvajanja projektov.

Občine so bile zadolžene za pripravo projektne dokumentacije ter posameznih vlog, zdaj pa jih čaka še izvedba. Skupaj bodo v šestih različnih projektih zgradile skoraj 25 kilometrov novih kolesarskih stez v skupni vrednosti nekaj manj kot pet milijonov evrov.

Podlaga za razvoj celovitega pomurskega kolesarskega omrežja

Projekte bodo predvidoma zaključili do leta 2023 in predstavljajo podlago za razvoj celovitega pomurskega kolesarskega omrežja, ki ga bodo lahko občine dodatno nadgradile v novi finančni perspektivi 2021-2027, so še sporočili.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno