FOTO: Iztok Ivančič
PolitikaSlovenijaV fokusu

Diskriminirani očetje v boju za lastne otroke protestno pred sodiščem !!

  • “11 MESECEV OPOZARJAM CSD IN SODIŠČE, DA MOJ OTROK ŽIVI V PRODAJALNI MAMIL” 
  • “POTREBOVAL SEM 6 LET, DA SEM DOKAZAL, DA NISEM SPOLNO ZLORABLJAL SINA” 
  • “SVOJO NOVOROJENKO SEM PRVIČ VIDEL PO 360 DNEH”
  • “8 MESECEV NIMAM ZA KRUH, KER MI IZVRŠUJEJO DVOJNO PREŽIVNINO – ODTEGNEJO PRI PLAČI IN NA BANKI.”
  • “PROCES PROTI BIVŠI ŽENI, KI ME JE SKUPAJ Z NOVIM PARTNERJEM PRETEPALA, TRAJA ŽE 5 LETO. MOJI OTROCI SO ŠE VEDNO TAM.” 

To je le pet različnih krikov alarmantne resnice iz morja neštetih, ki so jih na protestnem shodu pred Oddelkom za družinsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani na Slovenski cesti 41 danes 25. aprila 2021 izpostavili diskriminirani, zlorabljeni, šikanirani, po krivem obtoženi ali po krivem obsojeni slovenski očetje, ki se v spopadanju z nekdanjimi ženami ali partnerkami borijo za skrbništvo nad svojimi otroki.

Mnogi kot levi, nekateri vse do sodnih izvršb ali obubožanja, mnogi z vso ljubeznijo, absolutno odrezani od lastnih otrok. To so tisti slovenski očetje, na katerih mastno služijo (tudi) sistemski ali sodni operativci, specialisti za izmišljena, potvorjena, zlagana kvazi izvedenska mnenja, psihiatrična ali kliničnopsihološka, ki v resnici krojijo sodbe v slovenskih družinskih sodnih postopkih, gospe sodnice pa si pilatovsko (o)perejo roke – ljubljenec MSM klinični psiholog dr. Tristan Rigler, pa njegova mentorica psihiatrinja prof. dr. Martina Žmuc Tomori, pod šifro 84.899 registrirana v evidenci Udbe, zaslužkarski velemojstri kriminalnega laganja tipa psihiatrinja prof. dr. Marga Kocmur, psihiater mag. Vanja F. Rejec, psihiater Dragan Terzič, psihiater prof. dr. Peter Pregelj ter paleta kompanjonov ali črnih vran istega porekla.

FOTO: Iztok Ivančič

Poudariti je vredno specialno disciplino zločinskega sodnoizvedenskega pisunstva, ki je kajpak nezakonita in nedopustna, a pokvarjeni slovenski sodniji še kako ljuba: kvazi izvedensko psihiatrično ali psihološko mnenje po sodnem naročilu za masten sodni “keš”, ne da bi sodnoizvedenski pisun svojo tarčo sploh videl, srečal, z njo spregovoril eno samo besedo. Da, Slovenija tukaj in zdaj.

FOTO: Iztok Ivančič

 

V Društvu očetov Slovenije si prizadevamo vrniti otrokom očete in slednjim pomagati izvrševati svoje poslanstvo po razpadu partnerske zveze.

Danes, 25. aprila, je svetovni dan osveščanja o starševski odtujenosti – pojavu, ko en starš hujska otroka proti drugemu. Hujši in dolgotrajnejši, kot so spori med roditeljema, večje so psihološke posledice na otrocih. Zato se nam je zdelo pomembno na ta dan opozoriti na dolgotrajne postopke pred CSD in sodišči ter zahtevati, kar se danes zdi nemogoče: da je sodni postopek v primeru, ko je vmešan mladoletni otrok, zaključen v 9 mesecih. Zdi se nam, da bi kot tako razvita družba, ki skrbi za vse in vsakogar, morali biti sposobni poskrbeti za najranljivejše – naše hčere in sinove, ki so bodisi že žrtve tega psihološkega nasilja ali pa še bodo, ko bodo z žrtvami, spremenjenimi v storilce, vstopali v partnerske odnose,” je po današnjem protestnem shodu pred Oddelkom za družinsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani izjavil Andrej Mertelj, predsednik Društva očetov Slovenije, med drugim javno znan kot glavni izvršni direktor in član upravnega odbora mednarodno uspešnega podjetja Datalab Tehnologije, d. d. 

Moški – očetje – smo se ob opozarjanju na nasilje nad ženskami zrelo in več kot odgovorno strinjali, da se nam, kot statistično prevladujočim »nasilnežem«, vzame del pravnih pravic. Strinjali smo se, da v ZPND velja nižje dokazno breme. Strinjali smo se, da družba znatna sredstva in obilico pravnih in socialnih ukrepov nameni specifično ženskam/materam in otrokom. Privolili smo v negativno diskriminacijo moških in pozitivno diskriminacijo žensk. Soglašali smo, da se v javnosti prevladujoče in dominirajoče sliši glas žensk. A danes, 30 let po začetku tega družbenega napredka, žal moramo ugotoviti, da se ti mehanizmi uporabljajo brez dolžne presoje in kritičnosti. Zato verjamemo, da bosta tudi v tem primeru oba spola znala najti skupni jezik ter deviacije, ki jih opažamo, popraviti za dobrobit naših otrok.”

Andrej Mertelj, predsednik Društva očetov Slovenije ter glavni izvršni direktor in član upravnega odbora Datalab Tehnologije, d. d.; FOTO: Žiga Intihar, vir: https://svetkapitala.delo.si/ikonomija/elektronska-izmenjava-podatkov-ze-zmanjsuje-ovire-med-podjetji/

DOOR, Društvo za otroke, očetovstvo in resnico, podpira akcijo bratskega Društva očetov Slovenije. Cilj obeh društev je enak – to je uravnoteženo skrbništvo kot prvi in najboljši izbor ob razvezi, ker je to največja korist otrok. Ta akcija Društva očetov Slovenije, ki se imenuje 9 mesecev do rojstva – 9 mesecev do razsodbe’, se sklada z ločitveno paradigmo DOOR-a: ‘Sostarševstvo – uravnoteženo skrbništvo’. Projekta se ujemata in dopolnjujeta,” je po današnjem protestnem shodu očetov pred Oddelkom za družinsko sodstvo v Ljubljani povedal Iztok Ivančič, profesor športne vzgoje in predsednik DOOR-a. “Na protestnem shodu se je zbralo 10 očetov, kar je omejitev organizatorja zaradi vladnih epidemiološki omejitev. Sicer pa je staršev, ki trpimo zaradi dragih, dolgotrajnih in diskriminatornih razveznih postopkov v Sloveniji na tisoče. Že eno leto si zaman prizadevamo priti do ministra Janeza Cigler Kralja, da bi začeli reševati problematiko uničevalnih ločitvenih postopkov, ki je sistemska in strukturalna.

FOTO: Iztok Ivančič

Nikoli si nisem mislil, da se bom v življenju ukvarjal z razkrivanjem neetičnih zaslužkov. Še posebej ne v tistih poklicih, ki jim načeloma in tradicionalno zaupamo, tudi življenja. Vrednote mojih staršev ob katerih sem zrasel, so bile povsem drugačne. Žal vam ne morem zaželeti prijetnega branja, ker je vsebina vse prej kot prijetna. Upam pa, da bom s tekstom komu pomagal pravočasno ustaviti, umiriti ali vsaj prijazneje izpeljati ločitve. Predvsem zaradi otrok, ki so tako pogosto zgolj kolateralna škoda v razveznih postopkih. Ločitve (če so neizogibne) JE mogoče izpeljati na način, da je vsem lažje in ne še težje! Pozivam tudi vse tiste, ki delajo v ločitveni industriji, da to počnejo skrajno etično,” je ob zgornji objavi na svojem FB-zidu zapisal Iztok Ivančič, predsednik DOOR-a.

Iztok Ivančič, profesor športne vzgoje z učiteljsko licenco za alpsko smučanje in predsednik DOOR-a; vir: https://nova24tv.si/slovenija/drustvo-door-vrhovno-sodisce-se-izogiba-odgovornosti-o-izvrsbah-in-odlocitvah-glede-odvzema-otrok/

Moški postajamo vedno boljši očetje svojim otrokom in pogosto prevzemamo vlogo, ki jo je tradicionalno imela mati.

Daleč so časi, ko je bilo družinsko nasilje izključna domena moških – če so taki časi kdajkoli bili. A žal, za razliko od žensk, moški o tem bistveno manj govorimo in molče trpimo. S tem pa pogosto škodimo prav otrokom!

Čeprav vedno pogostejši – zaradi naraščajočega egoizma in mejnih osebnostnih motenj – se zaradi očetovske tišine ta povečujoči družbeni pojav vse prepogosto pomede pod preprogo… Poleg tega se srečujemo z pristransko obravnavo in pravo “industrijo”, ki nekritično pomaga zatiralkam, ki ne ločijo lastnega interesa od otrokovega,” citat z naslovnice https://ocetje.si/

Vir: DOSJE

Avtor: Mojca Vočko

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika