slika: Študent.si
PolitikaSlovenija

Danes svet stranke DESUS! Bo Erjavec moral oditi?

Svet DeSUS bo danes razpravljal o nadaljnjih korakih stranke po neuspeli konstruktivni nezaupnici. Se Erjavcu maje stolček?

DeSUS danes na izvršilnem odboru. Erjavec na tnalu?

Svet stranke bo danes odločal o predlogih izvršnega odbora, ki je 24. februarja razpravljal o nadaljnjem delovanju stranke po neuspešni konstruktivni nezaupnici. Svet stranke je sklenil, da bo stranka zmerna opozicija, torej, da ne bodo člani KUL in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z vlado Janeza Janše. A vsi poslanci se s tem ne strinjajo, zato je pričakovati tudi burno razpravo.

Danes pa se bodo na svetu stranke, tudi sodeč po medijskem poročanju, težko izognili razpravi o Erjavčevem položaju. Po nekaterih informacijah bi lahko prišlo do pozivov k njegovemu odstopu ali glasovanja o zaupnici. Erjavec na vprašanja o tem ne odgovarja in se še vedno spreneveda. A če bo na seji predlog za razširitev dnevnega reda s točko glasovanja o nezaupnici Erjavcu, bo predsednik sveta Anton Urh ta predlog dal na glasovanje. Nekateri poslanci ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točkam iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v Janševo vlado.

Svet stranke bo danes odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka, Piše SIOL. A važen je predvsem ugled stranke DeSUS, ki je že zdavnaj načet. Tudi javnomnenjske raziskave DeSUS peljejo samo na dno. V bistvu pa DeSUS ni ni tič, ne miš?

[color-box color=”blue”] Bo pa propadlemu politiku Karlu Erjavcu in vse bolj potapljajočemu DeSUS-u namenjena tudi petkova kolumna Tima Rauterja na našem portalu.[/color-box]

Današnjo seja sveta stranke DESUS, bomo podrobno spremljali tudi mi.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika