LokalnoSlovenijaŠportV fokusuVečzanimivo

[Celjski olimpijci] Slovenska bakla se bo v Celju, ustavila 14. junija !!

Leto 2021 (namesto 202o) je olimpijsko leto, julija in avgusta bodo v Tokiu potekale poletne olimpijske igre. Celje se kot športno mesto in mesto mnogih olimpijcev pridružuje pričakovanju tega velikega športnega dogodka. Junija bo skozi Celje na poti v Tokio potovala Slovenska bakla.

Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in prav v toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin. Celje je Slovensko baklo gostilo že pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018. Za Tokio 2021 je organizator projekt nadgradil v vseslovenskega. Načrtujejo, da bo Slovenska bakla med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, povezala mlade tekače, rekreativne športnike ter seveda občanke in občane Mestne občine Celje ter celjske vrhunske športnike. Predvidoma bo Slovensko baklo poneslo 10 tisoč tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia.  

 

V času od 1936, v Berlinu do zadnjih realiziranih zimskih  olimpijskih iger  v Pjogčangu, je Celje imelo svoje udeležence. Tudi tokrat, v Tokiu,  bo tako. Zato si Celje zasluži to prireditev in udeležitev nas občanov. 

V Celju bo dogodek potekal 14. junija 2021.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno