Tone Tiselj, ambasador dirke po Sloveniji
LokalnoSlovenijaŠportTurizem

Celje-Stari grad: “Tone Tiselj, ambasador kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju. Vrhunski rokometni trener in kolesarski strokovnjak bo glavni promotor dirke v knežjem mestu.”

Kolesarska dirka »Po Sloveniji«  bo tudi letos z  tretjo etapo v Celju.  28. kolesarska dirka po Sloveniji se bo začela v sredo, 15. junija. Mestna občina Celje je letos  vpeljala novost tako da je prvič imenovala ambasadorja dirke v Celju. To je postal nekdanji odličen rokometni trener, zdaj pa aktualni športni direktor Kolesarskega kluba  Knežje mesto Celje, Tone Tiselj.

 

Tone Tiselj, že dobro desetletje tudi na kolesu

Mesto Celje je že deveto leto stalni partner kolesarske dirke Po Sloveniji. Da bi šli v višjo »prestavo« kar se promocije dirke in mesta samega, so se letos odločili  imenovati  tudi ambasadorja dirke v knežjem mestu.

To vlogo  je z navdušenjem in ponosom sprejel Tone Tiselj, eden najuspešnejših slovenskih rokometnih trenerjev, ki je v zadnjih letih tudi odličen kolesarski poznavalec. Kot pravi, je ta preklop na kolesarstvo nastal leta 2010 po odločitvi zaključiti z delom v rokometu na najvišji ravni.  S svojimi pronicljivimi pogledi in poznanstvi v svetu kolesarstva je zelo iskan gost za komentiranje v televizijskih oddajah ter intervjujih v časopisih in drugih medijih ob največjih kolesarskih dogodkih na svetu (Tour de France, Vuelta ipd).

 

Kot ambasador in promotor kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju bo Tone Tiselj sodeloval pri večini spremljajočih in promocijskih dogodkov ter aktivnosti, ki jih v Mestni občini Celje in Zavodu Celeia Celje pripravljamo za tretjo etapo dirke. Ta bo 17. junija 2022 v zaključnem delu potekala v Celju, z vnovičnim ciljem na Starem gradu Celje.

Tone Tiselj ambasador dirke po Sloveniji

 

Tone Tiselj bo v času pred začetkom dirke Po Sloveniji na svojem Facebook profilu med drugim predstavljal kolesarje, ki bodo nastopili na dirki, napovedoval možnosti posameznih favoritov, analiziral trase in seveda tudi pripravljal objave z naših spremljajočih dogodkov, na katerih bo sodeloval kot ambasador.

 

Ambasador dirke Po Sloveniji v Celju bo sodeloval tudi na pogovoru v Osrednji knjižnici Celje in Celjskem mladinskem centru (MCC) ter pripravljal redne kolesarske rubrike na Televiziji Celje. Tam bo poleg razmišljanja o »celjski klasiki« dirke Po Sloveniji predstavil svoje navdušenje za kolesarstvo, prehod iz rokometa v kolesarstvo, možnosti Tadeja Pogačarja in Mateja Mohoriča na letošnji dirki ter analiziral aktualno dogajanje v najvišjem razredu svetovnega kolesarstva.

 

Dirka po Sloveniji se bo začela v sredo, 15. junija, in končala v nedeljo, 19. junija 2022.

 

 

Kaj meni Tone Tiselj o svojem  imenovanju za ambasadorja dirke Po Sloveniji v Celju

 

»Zelo sem vesel in počaščen, da sta me Mestna občina Celje in Zavod Celeia Celje imenovala za ambasadorja dirke v Celju in da lahko kot prvi nastopim v tej vlogi.

Zame osebno bo to velik izziv v novem športu, ki se ga veselim, hkrati pa imam tudi malce treme. V zadnjih letih je kolesarstvo postalo del mojega življenja, kot športna panoga pa se je tiho in nepričakovano prebilo v ospredje kot nacionalni šport št. 1. Po svojih najboljših močeh bom poskusil ta športni spektakel predstaviti domači javnosti. To bo enkraten športni dogodek, ki dobi posebno težo tudi s tem, da na njem nastopa dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji in zmagovalec spomenika Milan – San Remo. S Tadejem in Matejem bo slika s celjskega gradu dosegla številno publiko po celem svetu in bo odlična promocija za naše lepo mesto«.

Enkrat športnik , športnik za vselej

Tone Tiselj (21. 9. 1961) je eden najuspešnejših rokometnih trenerjev v Sloveniji. Kot selektor je z moško reprezentanco Slovenije osvojil srebrno medaljo na domačem evropskem prvenstvu leta 2004. Istega leta jo je popeljal tudi na olimpijske igre v Atenah, kjer je Slovenija osvojila 11. mesto. Tako z moško kot žensko reprezentanco Slovenije je osvojil tudi 3. mesto na mediteranskih igrah.

 

Zelo uspešen je bil tudi kot klubski trener ženskih in moških ekip. Z rokometašicami Krima Ljubljane je leta 2001 in 2003 osvojil naslov evropskih prvakinj, leta 2004 pa se je z ekipo uvrstil v finale lige prvakinj in osvojil evropski super pokal.

V zadnjih letih se je rekreativno in strokovno posvetil kolesarstvu: kot velik poznavalec, z mrežo poznanstev med vrhunskimi kolesarji, je postal želen gost v medijih za komentiranje kolesarskega dogajanja na najvišji svetovni ravni. Še posebej to velja za dirki Po Sloveniji in Tour de France, ko je bil tudi eden izmed komentatorjev v studiu Televizije Slovenija.

 

Tone Tiselj je danes športni direktor Kolesarskega kluba knežjega mesta Celje, ki postaja vse bolj prepoznaven v Sloveniji in obuja slavo celjskega kolesarskega kluba Merx, enega najboljših kolesarskih kolektivov v Sloveniji v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Prav je da se mesto Celje loteva projektov na takšen način, ki  je pravilen napreden in učinek tega opazen  in sproti ovrednoten. S to potezo samo   potrjujejo, da  ekipa pri MO Celje ki to koordinira ima pogled usmerjen naprej in v pravo smer. In v čas in ponos vseh nas ki knežje mesto doživljamo kot svojega.

O spremljevalnih aktivnostih  povezanimi  z letošnjo etapo dirke po Sloveniji pa v naslednjih dneh.

Pripravil: Vane T. Costa

Foto:VTC

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno