Vir: Visit Celje
LokalnoSlovenija

Celje: Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« že sedmič letos.

Dobrodelna akcija Za nasmeh v mestu je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Nihče od sodelujočih si ne obračuna nobenih stroškov. Hkrati pa prispevamo k poslovni živahnosti v mestu.  Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar nam omogoča preglednost porabe.

Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« je letos potekala že sedmič. Organizatorja dobrodelne akcije sta Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija. V letošnji dobrodelni akciji so tako uspeli zbrati  32.440 evrov. Doniralo jih  je več kot 70 uspešnih gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja in okolice. Letošnje leto so organizatorjem pri zbiranju sredstev pomagali tudi državni prvaki v nogometu, Nogometni klub Celje, ki so pomagali s prodajo virtualnih vstopnic za tekmo z NK Olimpijo.

Vsa zbrana sredstva bodo konvertirana  v darilne bone Dobimo se v mestu, za nakupovanje v poslovnih lokalih v mestnem jedru Celja. Obdarjenci lahko unovčijo darilne bone v več kot 50 trgovskih in storitvenih poslovnih lokalih, vsak obdarjenec prejme bone v vrednosti 40 evrov.

Darilne bone bosta posameznikom razdelili dve humanitarni organizaciji; Škofijska Karitas Celje ter Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje. Obdarili bodo otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski.

V preteklih šestih letih smo skupaj zbrali 119.374,97 evrov.  Leta 2017 smo dodatno zbrali 6.400 evrov za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Pomagali smo številnim družinam in posameznikom ter jim privabili nasmeh na usta in solze hvaležnosti v oči. Pokazali smo jim, da niso prezrti in pozabljeni.

Kako je potekala predaja bonov?

Predstavnici organizatorjev dobrodelne akcije, Tadeja Falnoga in Katarina Karlovšek, sta v četrtek, 10. decembra 2020, predali darilne bone generalnemu tajniku Škofijske Karitas Mateju Pirnatu in predsedniku Škofijske Karitas Celje Roku Metličarju ter sekretarju Rdečega križa Slovenije – Območnemu združenju Celje Selimirju Ćopiću in strokovnemu sodelavcu Igorju Poljanšku.

 Škofijska Karitas Celje je prejela bone v skupni vrednosti 21.640 evrov, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje pa v vrednosti 10.800 evrov.

Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo in morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša  božično-novoletni čas. Obenem se jim povrne upanje in vea v soljudi. Človek ki je zaznan od soljudi je izpolnjen človek in ima razigrano srce.


Čim več razigranih src  med obdarjenci, za prihajajoče praznike in sicer v življenju  naj bo!

Avtor: Vane T. Costa 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno