PolitikaSlovenija

Čeferin, kot novi stric iz ozadja?

V slovenski politiki imamo očitno še enega lobista, ki v svojih javnih nagovorih zelo rad razpreda, da se politika ne sme vmešavati v šport in obratno, a kot kaže, predsednik UEFA Aleksander Čeferin govori eno in dela drugo. 

Čeferin novi stric iz ozadja?

Kučan očitno ne more več. Čeferinu pa ljudje bolj zaupajo? A kaj bi delal človek, ki je zaprisežen nogometu in ne sme imeti povezav s politiko? Kot piše portal Nova24TV, Čeferin ni samo predsednik UEFA.

V zadnjem času naj bi Gregor Golobič in Aleksandrer Čeferin klicarila okoli poslance SMC. Njune nadležne klice naj bi prejeli: Janja SlugaBranislav Rajić in Igor Zorčič. Očitno sta jih prepoznala kot najšibkejše člene koalicije. Vsi po vrsti pa so zaradi telefonskih pogovorov tako prestrašeni, da o vsem skupaj sploh ne želijo govoriti, zato ni jasno za kakšne grožnje ali izsiljevanja natanko naj bi v resnici šlo, samo upamo pa lahko, da ni bila kaj v slogu “Cosa nostre”. A kot kaže naj bi si oba “strica” želela predvsem to, da bi ti poslanci izdali aktualno vlado in se pridružili samooklicanemu, mandatarju Jožetu P. Damijanu ter njegovi “lokostrelski” koaliciji KUL.

Gre za poskus rušenja povsem legitimne desnosredinske Janševe vlade. Zamenjali naj bi jo z nekakšno alternativno koalicijo, ki so jo iz med seboj ne ravno prijateljskih levih opozicijskih strank “sešili” lobisti tranzicijske gospodarsko-politične buržoazije.

vir: Nova24TV

G.M.

 

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap