KulturaV fokusuŽivljenje

Aukcijska hiša Sotheby’s je leto 2023 označila kot zelo uspešno

Sotheby’s je leto 2023 označil kot izjemno leto z izjemnimi dosežki na različnih področjih in v globalnih lokacijah. To pomlad so doživeli izjemen uspeh s prodajami ob 50. obletnici v Aziji. Poleti se je množica zbrala v Londonu, da bi si ogledala zbirko Freddieja Mercuryja, medtem ko je v New Yorku slika mojstra Pabla Picassa in Ferrari 330 LM / GTO 250 prispevala k več kot milijardi dolarjev prodaje v pičlem tednu jeseni.

Skupna konsolidirana prodaja za leto 2023 naj bi dosegla približno 8 milijard dolarjev, kar je primerljivo z letom 2022. Posebej izstopa več kot 70 predmetov, ki so presegli oznako 10 milijonov dolarjev med več kot 60.000 prodanimi predmeti, kar predstavlja enega najvišjih mejnikov v zgodovini Sotheby’s.

Druga izdaja poročila Sotheby’s Insight – ki je nastala v sodelovanju z ArtTactic – se poglobi v dinamiko teh številk. Poudarja izjemno rast vrednosti umetnin, ki se trgujejo nad 1 milijon dolarjev, v treh letih po pandemiji, pri čemer pripisuje ta porast privlačnosti lastništva pomembnih umetniških del v negotovih časih.

Za leto 2024 Sotheby’s razkriva svoj globalni koledar dražb in predstavlja prenovljeno arhitekturo prodaj, ki se ujema s pomembnimi kulturnimi dogodki po vsem svetu. Poleg tradicionalnih večernih dražb načrtuje dražbe na nepričakovanih prizoriščih, s čimer širi svoj dosežek in angažiranost.

Posebej izstopajoči v koledarju za leto 2024 so prodajni tedni, ki označujejo otvoritev novih prostorov v Parizu in Hongkongu, kar simbolizira našo zavezanost vlaganju v ikonične galerijske prostore. S načrti za Sotheby’s Maison v Hongkongu in prestižno premoženje v Parizu, poleg zgradbe Breuer v New Yorku, te lokacije predstavljajo nove znamenitosti za umetnost in luksuz.

 

vir: https://www.sothebys.com/en/series/year-in-review?locale=en

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura