Foto: Tomaž Galič
Lokalnošolstvo in znanjeV fokusu

Župan Janez Magyar: »Pred vami je velika zgodba, ki se ji reče Življenje«

Župan občine Lendava Janez Magyar je danes pred mestno hišo tradicionalno sprejel najbolj uspešne osnovnošolce v občini, učenke in učence Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole Genterovci ter Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli najvišji učni uspeh ter učence Glasbene šole Lendava, ki zaključujejo nižjo stopnjo izobraževanja. Teh je bilo v tem šolskem letu sedemindvajset, dogodka pa so se udeležili v spremstvu razrednikov, učiteljev in ravnateljic.

Župan Janez Magyar je nagovoril učence: »Pred vami je velika zgodba, ki se ji reče Življenje. Veliko tega se morate še naučiti, a v resnici mislim, da ste se ključnih reči v življenju že naučili saj jih vsebuje vsaka dobra in poučna zgodba. Za iskreno življenje v skupnosti je potrebno le troje: srce, razum in pogum. Naj vam ne zmanjka nobenega.« Nagovor učenem pa je župan sklenil z besedami: »Iskrene čestitke za dosedanje uspehe, ki so odličen temelj vaše uspešne bodočnosti, za katero upamo, da jo boste želeli uresničevati v naši lokalni skupnost. Vedite, da vas podpiramo in čakamo

Župan občine Lendava Janez Magyar / Foto: Tomaž Galič

Župan se je zahvalil tudi razrednikom, mentorjem in ravnateljicam za njihovo prizadevnost, strokovno delo in srčnost. Ob tej priložnosti so odličnjaki v spomin na svoje uspehe prejeli tudi knjižno darilo ter družinske vstopnice za ogled stolpa Vinarium in razstav na lendavskem gradu.

Vir: Občina Lendava

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno