Foto: Gregor Katič
Lokalnošolstvo in znanjeV fokusu

Župan Bojan Šrot je sprejel 66 najuspešnejših osnovnošolcev ob pomembni »etapni« zmagi v življenju

Danes je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel najuspešnejše učence celjskih osnovnih šol in Glasbene šole Celje, ki so v devetih letih izstopali po svojih uspehih. Z vsake od osnovnih šol in z glasbene šole je s knjigo nagradil šest najuspešnejših, ki jih je predlagala posamezna šola.

Nagrajenci so mladostniki, ki se poleg tega, da so izjemno uspešni pri šolskem delu ukvarjajo še s celo vrsto šolskih in obšolskih dejavnosti. Za župana je ta sprejem eden najlepših dogodkov v letu. Rado se reče ob takšni priložnosti, da njim bomo kmalu zaupali svojo usodo. In na tej poti do spremembe v odgovorne osebe in odločevalce v prihodnje jih je treba spodbujati.

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje je mladim med drugim povedal: »Najstniška leta so zelo zanimivo življenjsko obdobje, polno zmešnjav, predvsem tistih v glavah. Spreminjajo se vaše želje, vaše navade, vaš pogled na samega sebe in pogled na okolico. Kakorkoli se boste spreminjali in se bo spreminjal svet okoli vas, ostanite to, kar ste, čudoviti in enkratni. Ne pozabite, vaše srce, vaše vrednote in odnos do soljudi je tisto, kar v življenju največ pomeni. Če boste potrebovali pomoč, jo poiščite, če boste potrebovali nasvet, naj vam ne bo nerodno prositi zanj. Vsak človek kdaj potrebuje nasvet, kajti nihče ne more sam hoditi skozi življenje«.

Župan MO Celje, Bojan Šrot / Foto: Gregor Katič

Seveda najprej naj si privoščijo več kot zaslužene počitnice

Že na jesen bodo vsi stopili novim izzivom naproti, izbrali bodo srednje šole, na katerih se bodo počutili dobro in ustvarjalni. Vsekakor pa priporočilo in želja da se večina njih ali pa vsi ponovno pojavijo če z štiri leta na sprejemu za zlate maturante. Čestitk so bili deležni tudi starši, prav tako ravnatelji in učitelji, ki so jih pripeljali do te stopnje da danes prav oni tukaj, skupaj z ponosnimi starši.

Najuspešnejše je nagovoril tudi vodja aktiva ravnateljev Jože Berk, ravnatelj Osnovne šole Hudinja ki je dajal: »Za odlične rezultate na različnih področjih vam v imenu vseh ravnateljev iskreno čestitam. Uspelo vam je, da se postali najboljši v svoji generaciji. Slovenci in tudi mnogi Celjani znamo seči po zvezdah, tako kot mlad in izjemno uspešen kolesarski šampion Tadej Pogačar, ki je ravno v našem knežjem mestu pred nekaj dnevi prepričljivo zmagal na eni od etap dirke truditi in poskušati. Želim, da takšni poti sledite tudi vi«

Osnovna šola Hudinja / Foto: Gregor Katič

Za vsakega je priložnost da doseže kar si zastavi. Vsak naj zasleduje svoj cilj. Vsak je lahko »Pogačar« na svojem področju. Družba rada podpre in spodbuja zmagovito naravnane osebe

Na prireditvi so nadarjeni in uspešni mladi celjski osnovnošolci spremljali odlične glasbene sestave, pa tudi ples. Program je z veliko predanosti pripravila Osnovna šola HudinjaNajuspešnejši so bili deležni nagrad v obliki knjig: Izjemni znanstveniki ( Tehniška založba Slovenije) in Čebela v katedrali ( Joel Levy).

Kapo dol pred zagnanimi in uspešnimi pametnimi glavicami!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno