Foto: Siol.net
SlovenijaTurizemV fokusu

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2021

Iztekel se je prvi krog letošnjega, sedmega glasovanja za naj planinsko kočo. Od 154 sodelujočih koč, od tega 27 visokogorskih planinskih postojank in 127 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali deset finalistk. Od 28. julija pa vse do 3. septembra 2021 bodo med petimi finalistkami posamezne kategorije izbirali naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2020.

Na Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije letos že sedmo leto zapored organizirajo izbor Naj planinska koča Slovenije. Prvi del izbora je potekal od 24. maja do 26. julija 2021. Od vseh sodelujočih planinskih koč so se v finalni izbor uvrstile naslednje koče:

Koča na Dobrči (1478 m)
Dom na Kofcah (1488 m)
Lavričeva koča na Gradišču (510 m)
Planinski dom na Uštah – Žerenku (658 m)
Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m)

V drugi krog za izbor naj visokogorske koče pa so se uvrstile naslednje postojanke:

Krekova koča na Ratitovcu (1642 m)
Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m)
Dom Planika pod Triglavom (2401 m)
Dom na Komni (1520 m)
Zasavska koča na Prehodavcih (2071 m)

Drugi krog glasovanja bo tako potekal od 28. julija, do 3. septembra 2021, ko bodo razglasili zmagovalki izbora, naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2021. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov bralcev Siol.net in ki bosta po mnenju strokovne komisije izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Za vse ljubitelje gora so glasovanje obogatili s planinskim priročnikom z naslovom Rad imam gore. Vodnik s praktičnimi nasveti in napotki si lahko bralci Siol.net na svoje računalnike ali druge pametne naprave prenesejo brezplačno. Priporočnik, ki ima tako izobraževalno kot tudi uporabno noto, je primeren tudi za otroke. Na do uporabnika prijazen način predstavi zanimiva planinska dejstva, pomaga pri pripravah na izlet v gore z desetimi praktičnimi napotki, predstavi planinski bonton in planinsko abecedo.

Vir in foto: Siol.net

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija