Foto: ŽKK Celje
LokalnoŠportV fokusu

ŽKK Cinkarna Celje: Po potrjeni pogodbi z glavnim trenerjem se krepijo tudi igralsko. Prihod dveh novih košarkaric

Nekaj dni nazaj smo pisali da je trener Damir Grgić podpisal pogodbo z upravo kluba da bo tudi naslednji dve sezoni vodil člansko zasedbo ŽKK Cinkarna Celje. Grgić, ki je v celjski klub prišel leta 2007, je v zadnjih 12 sezonah vodil člansko zasedbo Cinkarne Celje. 41 letni Trboveljčan je s Cinkarno Celje osvojil že 20 članskih lovorik (10 naslovov državnega prvaka, 9 naslovov pokalnega prvaka, 1 naslov v mednarodni WABA ligi), zelo uspešen pa je bil tudi na klopi različnih reprezentančnih selekcij, saj je člansko izbrano vrsto trikrat zapored popeljal na evropsko prvenstvo, z reprezentanco mlajših članic je osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let (2017), podpisal pa se je tudi pod 4. in 5. mesto slovenske mladinske reprezentance v letih 2010 in 2015.

Da so ambicije visoke in naravnane na krepitev vloge v regionalnih in evropskih košarkarskih tekmovalnih shemah, pove krepitev moštva tudi z vrhunskimi in izkušenimi tekmovalkami iz močnih mednarodnih košarkarskih sredin.

V prejšnjih dveh dneh so nam sporočili o dveh močnih okrepitvah. Ena od teh je dolgoletna brazilska reprezentantka Isabela Ramona, ki je s člansko brazilsko reprezentanco nastopila na Olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru (11. mesto) in svetovnem prvenstvu 2014 v Turčiji (11. mesto), bo v sezoni 2021/2022 nastopala v dresu Cinkarne Celje. Na Panameriških igrah 2019 je osvojila zlato odličje, na FIBA Ameriškem pokalu 2019 pa bronasto medaljo. Za Brazilijo je leta 2020 igrala tudi na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki je bil v francoskem Bourgesu.. Večino klubske kariere je prebila v rodni Braziliji, kjer trenutno s klubom Sampaio igra v končnici letošnjega brazilskega državnega prvenstva, igrala pa je tudi v Španiji (Valencija in Zamarat), Bolgariji (Montana) in na Portugalskem (Gdessa Barreiro). Kot sama pravi je zelo vesela, da bo v novi sezoni igrala v Celju. Komaj čaka, da spozna nove soigralke in državo Slovenijo. »Vem, da gre za klub z bogato tradicijo, zato bom storila vse, da ekipi maksimalno pomagam do dobrih iger in rezultatov v naslednji sezoni

O njej pa glavni trener moštva, Damir Grgić meni : » Igralsko in karakterno gre za igralko, ki ima izjemne kvalitete in lahko igra na več igralnih mestih. Je nepogrešljiv del brazilske reprezentance, s katero je v preteklosti dosegala odlične rezultate«.

Druga okrepitev prihaja iz severnega dela iste, Ameriške celine. 23 letna Američanka Katrina Pardee (178 cm) je nova članica ŽKK Cinkarna Celje. Katrina prihaja iz enega najbolj prestižnih košarkarskih programov v ameriški študentski NCAA ligi – univerze West Virginia, s katero se je leta 2018 prebila vse do zaključnega turnirja NCAA lige, dvakrat pa se ji je s to univerzo uspelo uvrstiti med 16 najboljših ekip najmočnejše divizije NCAA lige. Na univerzi West Virginia najboljša izvajalka prostih metov vseh časov, odlikuje pa jo predvsem izjemno natančen met za tri točke, ki je bil v vseh njenih dosedanjih sezonah krepko nad 40 odstotki. Ta bo zapolnila položaj ki je nastal po odhodu lanskoletne kapetanke Snežane Bogičević , meni Grgić.« Pričakujem zahtevno sezono, vendar verjamem, da se bomo ob koncu sezone veselili novih lovorik«, so njene ambicije v ekipi v katero je prišla kot pomembna okrepitev.

Strnemo lahko samo le eno, in sicer: Celjsko žensko košarkarsko moštvo ŽKK Cinkarna Celje je in bo tudi v bodoče pomemben dejavnik v vseh tekmovalnih nivojih kar se ženske košarke tiče. Prav tako dela in bo še naprej delala na promociji tega športa med mladimi generacijami kar je pomemben športni in edukativni moment. To misijo so tudi do sedaj opravljali odlično.

La tako naprej!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno