koronavirusTurizemV fokusu

Zaradi kršitev epidemioloških ukrepov v Črni gori zdravstvene oblasti ostro nad turistične subjekte

Črnogorske zdravstvene oblasti bodo predlagale strožje ukrepe, potem ko je bilo v torek registriranih 65 novih primerov koronavirusa. Zaradi upada števila bolnikov je država sicer skoraj v celoti odpravila vse epidemiološke ukrepe, le da je bilo treba za koncerte, nočne klube in druga množična srečanja predložiti potrdilo o cepljenju ali negativni test PCR.

Ker je večina novih primerov v turističnih destinacijah, so zdravstvene oblasti lastnikom kavarn in restavracij zagrozile, da bodo kršitve epidemioloških ukrepov strogo kaznovane z globami in zaprtjem objektov za tri dni. Če objekt večkrat krši epidemiološke ukrepe, se zapre za 15 do 30 dni, so sporočili z ministrstva za zdravje. Ministrstvo za zdravje pa meni, da so epidemiološke razmere trenutno stabilne s povprečno 30 novimi primeri, kar je med 1,5 do 2,3 odstotka dnevno testiranih.

Črna gora na svojem ozemlju ni potrdila delta variante koronavirusa, vendar so epidemiologi opozorili, da lahko naglo povečanje števila bolnikov kaže na to, da se je pojavila nova, nevarnejša varianta. Dva odmerka cepiva je dobilo več kot 35 odstotkov odrasle populacije, več kot 100.000 ali 15 odstotkov prebivalstva je zbolelo za koronavirusom in 1.623 umrlo.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč