Lokalno

Začasno ukinjeno plačevanje mestnega avtobusnega prevoza z gotovino

Zaradi zajezitve širjenja novega korona virusa in zaščite tako voznikov avtobusov kot potnikov od danes, 23. marca 2021, začasno ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu. Omenjeni ukrep za katerega sta se zanj odločila Mestna Občina Maribor in podjetje Marprom, bo na vseh mariborskih mestnih avtobusih veljal do preklica. Z tem ukrepom bodo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstično in sicer z avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih bo potrebno na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic.

Plačevanje z avtobusnimi karticami ali z aplikacijo Marprom Shop je ugodnejše, saj ena vožnja v predprodaji stane 1 evro, pri vozniku avtobusa pa dvakrat več.

Pred začasnim umikom gotovinskega plačevanja potnike pozivajo, da si pravočasno priskrbijo ustrezne vozovnice v predprodaji. Pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljajo spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop. Obe namreč omogočata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami ( kuponske za več voženj ter mesečne ).

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno