kulinarikaSlovenijaV fokusu

Za ljubitelje kulinarike: začenja se teden restavracij

Kulinarični navdušenci boste lahko te dni uživali v tednu restavracij. Ta poteka od danes do 27. junija v 99 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah. V njih bodo pokazali, zakaj je Slovenija evropska gastronomska regija 2021, so napovedali organizatorji iz podjetje Vivi. Letošnji teden restavracij bo po njihovih navedbah poseben zaradi naziva evropska gastronomska regija, ki ga letos nosi Slovenija. Teden restavracij bo prva prireditev t. i. kulinaričnega predsedovanja.

Osnovna cena menija z najmanj tremi hodi ostaja 19 evrov. Najbolje ocenjene restavracije lahko k njej dodajo doplačilo za srčke, ki znaša šest evrov za tri srčke in več, tako da je pri njih cena menija 25 evrov in dva evra za dva srčka, tako da je pri njih cena menija 21 evrov. V lanskem letu, ki ga je zaznamovala koronska kriza, se je teden restavracij odvil spomladi in jeseni, zaradi epidemije pa se je končal po osmih dneh. Kljub temu ga je po navedbah organizatorjev obiskalo 100.000 gostov.

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno v desetih dneh predstavijo svoje znanje po prijazni ceni. S tem nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč

Več v:kulinarika