Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaV fokusuzanimivoŽivljenje

Vseslovensko ,,Petje s srci,, se bo slišalo tudi iz mnogih bolnišnic po Sloveniji

Tudi v  Splošni bolnišnici Murska Sobota so podprli akcijo Vseslovensko petje s srci, v kateri bodo  v petek, 23. aprila 2021, ob 11.00 zapeli doma, v avtomobilu, na delovnem mestu, balkonu, na cesti, skratka povsod, kjer lahko – tudi v bolnišnici.

Pred bolnišnico v Murski Soboti na ploščadi med kirurškim in internim oddelkom bodo skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan pod vodstvom Edvarda Jakšiča zaigrali na harmoniko in zapeli slovenski pesmi Nocoj je ena lüštna noč in Čebelice.

Vodstvo murskosoboške bolnišnice vabi tudi vse ostale bolnišnice po Sloveniji, da se akciji pridružijo v čim večjem številu. S tem se bodo povezali v vseslovensko zvočno zaveso na navideznem odru. Za bolnike v bolnišnici iz Rakičana bodo odprli okna, da bodo petje lahko slišali in skupaj z njimi tudi zapeli.

Matea Brečko, pobudnica akcije, ki poteka četrto leto, poudarja, da z zvokom in glasbo lahko postanemo bolj zdravi, petje pa vpliva na čustveno in mentalno ter duhovno stanje človeka. Ob tem dodaja, da smo Slovenci narod petja in da s skupnim prepevanjem povezujemo vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu ter negujemo slovensko kulturo in jezik.

Na ta dan Vas tudi vabimo k ogledu koncerta ,,Petje s srcem,, kateri bo izveden v UKC Maribor med 10.00 in 11.00 in predvajan na Facebook strani spletnega časopisa V fokusu.com.

Seznam desetih pesmi akcije Vseslovensko petje s srci 2021 je na kanalu YouTube.

Vir: PR Bolnišnice MS

Mogoče vam bo všeč