Foto: Policija
LokalnoprometV fokusuzanimivo

Voznik začetnik na regionalni cesti vozil s hitrostjo 183km/h

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 290 klicev, od tega 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije. Obravnavali so še tri primere nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

22 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč I. kategorije, 6  prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je 7 oseb lahko telesno poškodovalo, 3 povoženja živali, 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih ter 1 nesrečo pri delu.

Na regionalni cesti s kar 183 km/h

Policista Postaje prometne policije Maribor sta včeraj opravljala meritve hitrosti z laserskim merilnikom, na regionalni cesti med Hočami in Mariborom, kjer je hitrost omejena na 90 km/h. Okrog 23. ure sta hitrost izmerila 19-letnemu vozniku začetniku, ki je z osebnim avtomobilom peljal kar 183 km/h. Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika je bil na Okrajno sodišče v Mariboru podan obdolžilni predlog. Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 eur in 18 kazenskih točk.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno