EvropaPolitikaSlovenija

[Vladavina prava] Janez Janša in Vasko Simoniti se bosta udeležila razprave o razmerah v Sloveniji.

Premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti se bosta virtualno udeležila razprave o razmerah v Sloveniji, ki jo v petek pripravlja skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic.

Skupina Evropskega parlamenta je na srečanje v petek poleg predsednika vlade in ministra za kulturo povabila tudi varuha človekovih pravic ter predstavnike vrhovnega tožilstva, medijev in civilne družbe. Nastop premierja in ministra je predviden od 15.15 do 16.30. Prva razprava o Sloveniji v okviru te skupine, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, je bila 5. marca. Skupina v članicah EU spremlja spoštovanje vrednot EU, zlasti v kontekstu nujnih ukrepov v boju s pandemijo covida-19.

Nekaj dni zatem je o svobodi medijev v Sloveniji – konkretno o vladnih poskusih utišanja svobodnih medijev na Poljskem, Madžarskem in v Sloveniji – razpravljal tudi Evropski parlament na plenarnem zasedanju.

vir/ maribor24.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa