Foto: Občina Radlje ob Dravi
GospodarstvoLokalnoprometV fokusuŽivljenje

Vlada odobrila sredstva za izgradnjo kolesarske povezave v občinah Radlje ob Dravi in Podvelka

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so odobrili evropska sredstva za projekt »DRR – Dravska kolesarska povezava v območju Občine Radlje ob Dravi in Občine Podvelka, odsek Vas-Brezno«. Za 3,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija za infrastrukturo v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov.

V okviru projekta bo Direkcija za infrastrukturo na območju občin Radlje ob Dravi in Podvelka povezala zaledne kraje z regionalnimi središči preko kolesarskih poti in stez. Naložba obsega ureditev kolesarske steze v skupni dolžini 5,24 kilometra, od tega bo 4,02 kilometra novih povezav. S tem bo tamkajšnjim prebivalcem omogočena boljša dostopnost do posameznih območij in storitev.

Foto: Občina Podvelka

Naložba bo omogočila uresničevanje ciljev trajnostne mobilnosti, med njimi tako izboljšanje kakovosti zraka in zmanjšanje hrupa, kot tudi spodbujanje aktivne mobilnosti prebivalcev, da bi se vozili s kolesom na delo in v šolo.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč