LokalnoPolitikaV fokusu

Visok diplomatski obisk v Celju: Župan Mestne občine, Bojan Šrot sprejel španskega veleposlanika

Župan Bojan Šrot je včeraj sprejel veleposlanika Španije v Sloveniji Nj. Eks. Juana Arísteguia Labordea. Veleposlanik, ki je s svojim delom v Sloveniji začel aprila lani, je bil danes prvič na vljudnostnem obisku v Celju in na Mestni občini Celje. Kot je dejal, ga je naše mesto navdušilo s svojo bogato zgodovino, turističnimi znamenitostmi in inovativnimi podjetji. Po njegovih besedah Celje ni samo ekonomsko močno, temveč je izjemno v vseh pogledih. Le da te besede gredo in bodo slišane in zaznane po celotnem Iberijskem polotoku.

Španski veleposlanik je z velikim zanimanjem prisluhnil županu, ki mu je predstavil Mestno občino Celje, najpomembnejše projekte in načrte za prihodnost. Zanimala so ga vsa področja življenja in dela v knežjem mestu, od športa do industrije, prometnih izzivov, trajnostnega razvoja in dragocenih arheoloških najdb. Še posebej je bil navdušen nad podatkom, da Mestna občina Celje že več let načrtno odkupuje gozdove, da ima mesto zelo veliko zelenih površin in da v Mestnem gozdu raste Pečovniška duglazija, ki je najvišje izmerjeno drevo v Sloveniji. Kot je dejal, si ga bo naslednjič, ko bo znova prišel v Celje, z veseljem ogledal. Veleposlanik je med drugim izrazil veliko zanimanje tudi za Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki si ga bo ogledal, če mu bodo službene obveznosti sredi septembra to dopuščale. Prav da takšni sosledni obliki pridobijo in navzven kažejo bistvo tega obiska, ki je sprva kurtoazne oziroma vljudnostne oblike,kasneje pa tudi konkretizirano v obliki sodelovanja ki sadove prinese.

Na sprejemu, ki sta se ga udeležila tudi podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek, se je veleposlanik vpisal v knjigo gostov, župan pa mu je izročil protokolarno darilo Monografija Celja.

Ugled Celja raste in tudi mešani so lahko ponosni na dvig ugleda. Prav je da je tako, mar ne?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno