Foto: Arhiv
LokalnoV fokusu

Vinjen voznik šolskega avtobusa povzročil nesrečo

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  295  klicev, od tega 104 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi: 19 kaznivih dejanj, 18 prometnih nesreč I. kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali, 1  prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala, 10 povoženj živali, 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih, 1 osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, 1 požar in 3 nesreče pri delu.

Hudo poškodovan motorist

Včeraj popoldan je 44-letni moški vozil motorno kolo, kot drugi v skupini 4 motoristov, ki so se vozili eden za drugim. Vozili so po regionalni cesti Lenar – Ptuj. Izven naselja Destrnik, ko je v ostrem levem ovinku vozil po klancu navzdol, je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal v desno, z vozišča in trčil v prometno signalizacijo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Policisti mu bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Fotografija je simbolična

Pijan povzročil prometno nesrečo

Sinoči je 59-letni moški, v krožišču v Malečniku, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, z osebnim avtomobilom trčil v drog javne razsvetljave in elektro omarico. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,70 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Voznik šolskega avtobusa vinjen povzročil nesrečo

Včeraj, okoli 7.05 je voznik šolskega avtobusa, med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča. V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan.

Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat 10-15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel, še več kot dve uri po nesreči, v organizmu 0,30 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu seveda začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. Po proučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so mu policisti vročili plačilni nalog.

Fotografija je simbolična

Prebil plinovodno cev

Včeraj dopoldan je 25-letni moški z bagerjem opravljal izkop zemlje v Spodnji Hajdini. Med delom je na globini 25 cm zajel cev plinovoda in jo prebil. Zaradi tega je prišlo do uhajanja plina. Posredovali so gasilci in delavci podjetja za distribucijo plina, ki se plin zaprli in cev ponovno zapečatili. Poškodovan ni bil nihče.

Ker je bila plinska cev vkopana nepravilno, še posebej pa premalo globoko, policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno