Fotografija je simbolična
LokalnoprometV fokusu

Vinjen voznik kombija trčil v dva konja, katera sta poginila

Policisti operativno komunikacijskega centra PU Maribor, so med 6.uro včeraj in 6.uro danes, na interventno številko 113 sprejeli 355 klicev, od tega 137 takšnih, za katere je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali

16 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in velike tatvine, dva požara, 32 prometnih nesreč, v katerih se je osem oseb lažje telesno poškodovalo, ena pa ja zadobila domnevno hude telesne poškodbe, zoper enega voznika je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odrejeno pridržanje, 19  kršitev javnega reda in miru, in sicer 18 na javnem kraju in 1 v zasebnem prostoru, pri nedovoljenem prehodu državne meje so bili na območju Gorišnice ugotovljeni štirje tujci, katerim je bila izrečena globa, na območju Ormoža sta bila prijeta tujca, ki sta ilegalno prestopila državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Tujca sta bila po končanem postopku vrnjena Hrvaškim varnostnim organom

Požar na dveh objektih

Ob 20.30 uri je na območju Ormoža prišlo do požara na starejši stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil še na bližnje gospodarsko  poslopje.  V požaru je v celoti pogorelo ostrešje stanovanjske hiše in okoli polovica ostrešja gospodarskega poslopja,  poleg  tega pa tudi nekaj kmetijskih strojev in pridelkov. Danes dopoldne je bilo z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da  je  do požara prišlo zaradi pregrevanja klimatske naprave nameščene na zunanji strani stanovanjske hiše. Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 150 000 EUR. Policisti bodo o dogodku podali poročilo na ODT Ptuj. Ob   22.25  uri  pa je  na  območju  Ptuja prišlo do  požara v nenaseljeni stanovanjski hiši. Goreti je pričelo v predelu ostrešja, gasilci  pa  ogenj  uspeli  pravočasno pogasiti, da se ni razširil na druge prostore. Nastala škoda v požaru znaša okoli 10 000 EUR. V tem primeru policisti vzrok za nastanek požara še ugotavljajo.

Trčil v dva konja

Ob  23.20  uri  je  na  glavni cesti izven naselja Selnica ob Dravi v smeri Fale, voznik kombiniranega vozila trčil v dva konja, ki sta brez nadzora hodila  po  cesti. V trčenju sta oba konja na kraju poginila in so za njuno odstranitev  poskrbeli  delavci pristojne higijenske službe. Voznik kombija se v nesreči ni poškodoval, je pa telesne poškodbe zadobil potnik v vozilu in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil  hude  telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno